Kontor i Eleganta Engelbrekt

2 oktober 2020

I oktober byggstartar GöteborgsLokaler en rejäl ombyggnation av fastigheten på Engelbrektsgatan 69–71, mitt i centrala Göteborg. Huset byggs på med tre våningar samt med en ny byggnad på två våningar ut mot Sten Sturegatan. Hela fastigheten byggs dessutom om interiört. Elegant, stilfullt och modernt – det är nya Engelbrekt.

På Engelbrektsgatan, skapas totalt 6 800 kvm kontorsytor där det charmiga 60-talet möter modern arkitektur.

– Vi är nog många som tänker hur ett kontor nu kan planeras, efter att vårt sätt att arbeta under pandemin har förändrats för många. Här ges verkligen en unik möjlighet att påverka hur ett framtida kontor kan utformas, säger Jessica Wellergård, uthyrningskoordinator på GöteborgsLokaler.

I gatuplan kommer den nuvarande byggnaden få en upplyft sockelvåning i två våningar som kommer ha samma formspråk som påbyggnaden. Överst skapas en takvåning på plan 12 som kommer få en yta på ca 350 kvm. Huset kommer också att få härliga takterrasser med fin utsikt över stora delar av Göteborg. Allt kommer att skapa en helhet samtidigt som den ursprungliga byggnadens karaktär bevaras både till material och kulör.

– Påbyggnaden kommer att bli en förändring som tillför den ursprungliga byggnaden något positivt, som en ”krona på verket”, berättar fastighetsförvaltare Krister Andersson på GöteborgsLokaler som ansvarar för renoveringen.

Längs med Sten Sturegatan byggs också en tillbyggnad i två våningar, i vilken det planeras för en restaurangverksamhet.

I fastigheten kommer GöteborgsLokaler att återbruka och renovera med varsam hand för att bevara husets ursprungliga karaktär.

Projektet beräknas vara klart till hösten 2022.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.