Klövern vill finnas i med- och motgång

12 april 2018

Klövern är en långsiktig fastighetsägare och med ledord som närhet, engagemang och fokus på snabb återkoppling skapar de trygghet för sina hyresgäster. - Vi är ingen fond som köper och säljer, säger Curt Grundman, Klövern.

Klövern äger fastigheter på flera ställen i Stockholm. Förutom stora bestånd i Täby, Solna och Vinsta har de större hubbar i b la Kista.

– Våra överlägset största hubbar har vi i Kista med drygt 300 000 kvm, vilket gör oss till den största fastighetsägaren i området, och i Globenområdet med 120 000 kvm, säger Curt Grundman, uthyrningschef på Klövern.

Han tillägger att de inte har så stort fastighetsbestånd i Stockholm city utan medvetet har valt att placera sig utanför.

– I Klöverns värld ingår numer även Uppsala i Stockholmsområdet.

I KISTA GATE FINNS "ALLT"

Ett projekt Curt Grundman vill lyfta fram är Kista Gate som med sina två sammanbyggda huskroppar erbjuder drygt 40 000 kvm yta. Kista Gate är Ericssons tidigare hyreskontor och stod, sedan Ericssons flytt, tomt fram till förra året.

– Det är vårt roligaste projekt just nu.  Vi gör om huset från att vara ett "single-tenant" till att bli ett "multi-tenant" med flera hyresgäster. Vi bygger om, splittar  och kommer hyra ut våningsplan eller mindre kontor. I bottenplan kommer vi ha ett 20-tal konferensrum och mötessalar. Vårt mål med Kista Gate är att det ska innehålla "allt".

Med "allt" menar Curt Grundman alla tänkbara servicefunktioner, utbildningssalar, mötesrum, restaurang, gym, cykelrum och på sikt även en bilpool.

– Vi kommer också att ha lekrum, eller uppehållsrum om man så vill. Dels som avkoppling för de som arbetar i huset, men också för att man ska kunna ta med sig sina barn till jobbet om det behövs.

Curt Grundman, Uthyrningschef, Klövern

vill ha trygga hyresgäster

För Klövern är det viktigt att vara trygga hyresvärdar.

– Det handlar dels om god dialog men också om att vi är närvarande, engagerade och återkopplande. Vi har t ex all personal in house, vi klipper till och med gräset själva vilket jag inte tror är helt vanligt idag. Vi är långsiktiga fastighetsägare, vi är ingen fond som köper och säljer var och varannan dag. Det är viktigt för oss att vara med våra hyresgäster i både med- och motgång.

tydlighet är a och 0

Att välja en långsiktig och seriös hyresvärd är viktigt i valet av densamma, menar Curt grundman.

– Det är viktigt att det går att ha en dialog med sin hyresvärd. Var tydlig redan inledningsvis med vad du vill med din verksamhet. Vilka behov har du? Vad är viktigast för dig: att sitta tight eller att ha ett stort cellkontor? Är din plan att expandera inom några år, berätta det och säkerställ att din hyresvärd kan vara dig behjälplig i den processen. Kanske vill du expandera med en liten hub på annan ort? Stäm av med din blivande hyresvärd om de har fastigheter på den tänkta orten. Om vi som hyresvärd känner till dina planer kan vi vara med på resan.

Läs hela intervjun med Curt Grundman i Magasinet Lokalguiden med utgivning v 16.
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.