Kan expandera i Hässleholm

27 september 2022

SLP har förvärvat och tillträtt fastigheten Stenkrossen 4 i Hässleholm med uthyrningsbar yta om cirka 4 000 kvm. På fastigheten, som är på totalt cirka 31 000 kvm, finns även möjlighet för vidare expansion.

slp webben.jpg
Bild: SLP

Fastigheten, som är byggd 2009, innehåller ett modernt fryslager och är fullt uthyrd till Seafrigo Nordic AB, ett internationellt logistikföretag specialiserat på transport och hantering av tempererade livsmedel. Årshyran är fullt indexreglerad och uppgår till 4,7 mkr med återstående kontraktstid om 12 år.


SLP kommer under vintern att investera i en frysmaskin för energieffektiv lagerhållning. Fastigheten förvärvas genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om ca 74 mkr, inklusive kommande investering i frysmaskinen.

- Vi är glada över att åter kunna göra en sale and lease back-affär. Fastigheten har ett utmärkt läge utmed riksväg 21 mellan Helsingborg och Kristianstad och vi ser möjligheter att utveckla den befintliga lokalen samt bygga ytterligare kostnadseffektiva lokaler i takt med efterfrågan, säger Peter Strand, VD på SLP.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.