Kan Adidas, kan ni

22 augusti 2019

Ett av Adidas mål är att uteslutande använda sig av återvunnen plast före år 2024. Även det nya kontoret i Stockholm genomsyras av sportjättens miljötänk och är till största delen inrett med begagnade kvalitetsmöbler från svenska tillverkare.

Från grundarens Adolf "Adi" Dassler första par canvasskor på 1920-talet har Adidas vuxit och blivit till Europas största sportvarumärke. Med ledorden “through sport we have the power to change lives” stöttar varumärket idrottare av alla slag och inspirerar branschen till starkare etiska riktlinjer. Visste ni till exempel att ett av deras mål är att uteslutande använda sig av återvunnen plast före år 2024?

Att ett så pass etablerat företag väljer en miljölösning till sitt kontor, som in sin tur inspirerar till liknande tänk på övriga Adidaskontor i Skandinavien är precis det tänket vi strävar efter.

Rekomo, som säljer, köper och hyr ut begagnade kontorsmöbler till kontor i hela landet och som drivs av tanken att tillverka så lite som möjligt fick uppdraget att planera och leverera hållbara möbler till Adidas Nordic i Stockholm. Kontoret är inrett för cirka 150 personer och innehåller i dag cirka 75 procent begagnade möbler från svenska tillverkare. Rekomo har även hjälpt Adidas att återanvända stora delar av det befintliga möblemanget och även avvecklat de möbler som inte kunde återanvändas internt hos Adidas vilket bidragit till minskad klimatpåverkan och samtidigt genererat återbäring för kunden.

- Rekomos bemötande och kunskap har från första början varit fantastiskt. Det tillsammans med förmågan att kunna leverera både begagnade och nya möbler var avgörande vid vårt val av leverantör, berättar Ellinor Boström, management assistent på Adidas Nordic. 

- Vi är stolta över möjligheten att möta Adidas önskan om mindre miljöpåverkan genom cirkuläritet. Dels köpte vi in möbler från deras tidigare kontor och konsulterade i deras nya koncept med ett lyckat resultat. Att ett så pass etablerat företag väljer en miljölösning till sitt kontor, som in sin tur inspirerar till liknande tänk på övriga Adidaskontor i Skandinavien är precis det tänket vi strävar efter, säger Lisa Johansson key account manager på  Rekomo.

Projektets miljöbesparing: 100,8 kg CO2 per arbetsstol RH Logic och 76 kg CO2 per höj- och sänkbart skrivbord.

Mer information om attityden mot återbrukade möbler här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.