Jönköping får nya handelsytor

21 maj 2024

Svenska Handelsfastigheter har fått en markanvisning i det expansiva området Strandängen norr om centrala Jönköping. Avsikten är att uppföra en handelsbyggnad om cirka 3 000 kvm för handel och livsmedel. Tillträde till marken beräknas ske efter sommarsemestrarna.

Bild: Unsplash
Bild: Unsplash

Strandängen är ett område i betydande förändring med stor inflyttning och ytterligare bostäder under uppförande. Svenska Handelsfastigheter kommer att samarbeta med Jönköpings kommun och det kommunala bostadsbolaget Vätterhem vid byggnationen av projektfastigheten.

– En etablering i Strandängen är intressant för våra livsmedels- och handelskunder, givet hur expansivt området är med en kraftigt ökande befolkning. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Vätterhem och Jönköpings kommun för att förhoppningsvis få spaden i backen redan i höst, säger Benny Andersson, affärsutvecklingschef vid Svenska Handelsfastigheter.

– En livsmedelsbutik står högt på önskelistan hos våra hyresgäster på Strandängen och vi är därför mycket glada för samarbetet med Svenska Handelsfastigheter som ska hjälpa oss uppfylla den här önskan, säger Raymond Paska, vd Vätterhem.

Planerna förutsätter nödvändiga myndighetsgodkännanden, inklusive detaljplan och bygglov.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.