Insatser som gynnar

6 december 2022

I vinter arrangerar Helsingborg City två olika utbildningsinsatser som ska gynna stadskärnans näringsidkare. Satsningen har möjliggjorts av Cityfonden som startats av Helsingborgs stad för att främja initiativ och idéer som gör nytta för stadens lokala näringsliv i svåra tider.

h city.jpg
Bild: Helsinborg City

Cityfonden är en omvandling av det som tidigare hette Näringslivsfonden Corona. Om ett projekt knyter an till följderna av pandemin, genomförs i Helsingborg eller för Helsingborgarna, går att sprida, och gynnar flera aktörer så som företag, organisationer, föreningar eller invånare kan man ansöka om medel. Detta har Helsingborg City gjort för att möjliggöra två olika utbildningsinsatser som efterfrågats av näringsidkare i stadskärnan.

Målet med utbildningen är att inspirera och klä deltagarna i värdskap och merförsäljning samtidigt som de känner att de växer i sin arbetsroll och som person.

– Vi har tät kontakt med våra medlemmar och verksamheter i city. Utbildningar är något som ständig önskas och genom Cityfonden kan vi nu samordna efterfrågningarna och erbjuda två olika utbildningar för att stärka kompetensen hos näringslivet i stadskärnan, säger Hanna Candell, VD hos Helsingborg City.

Redan i november startade Helsingborg Citys första initiativ. En utbildning inom service och merförsäljning ska ge deltagarna konkreta tips och råd i praktiskt kundbemötande och utveckla personer i den viktiga rollen som ansiktet mot kunden. Utbildningen genomförs i samarbete med Akademi Båstad Yrkeshögskola och består av tre delar. Till våren kommer kursen att genomföras ytterligare två omgångar. Malin Thörnwall, cityutvecklare hos Helsingborg City, har tillsammans med Helén Rosenberg och Ulrika Kvant tagit fram innehållet.


– Målet med utbildningen är att inspirera och klä deltagarna i värdskap och merförsäljning samtidigt som de känner att de växer i sin arbetsroll och som person. Dessutom stärker detta värdskapet i vår destination, berättar Malin Thörnwall.

Nästa satsning drar igång i början av nästa år i form av en bartenderskola. Idén kommer från krögarna bakom restaurangerna KOL & Cocktails och Yoko som genomförde första omgången hösten 2021. Nu skalar Helsingborg City upp utbildningsformatet i samarbete med KOL & Cocktails och övriga krogar i city.

– Vi var väldigt nöjda med resultatet av vår bartenderskola. Att vi nu, tillsammans med Helsingborg City, får möjligheten att erbjuda fler personer chansen att lära sig yrket och även fler krögare i city möjligheten att ta del av den utbildade personalen känns väldigt roligt, säger Michael Fogelqvist, en av KOL & Cocktails och Yokos ägare.

Om Cityfonden

Cityfonden har startats av Helsingborgs stad för att främja initiativ och idéer som gör nytta för stadens lokala näringsliv i svåra tider. Cityfonden kan göra din idé till verklighet och ger möjlighet att ta tillvara på engagemang för det lokala näringslivet. Om ditt projekt knyter an till följderna av pandemin, genomförs i Helsingborg (eller för Helsingborgarna), går att sprida, och gynnar flera aktörer så som företag, organisationer, föreningar eller invånare kan du skicka in din ansökan redan idag. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.