Input Pop-up tillbaka

10 mars 2023

Den 9 mars välkomnades besökare till Malmö för att ta del av de senaste nyheterna inom inredning från 90 olika varumärken. I fokus stod nya hållbara produkter och lösningar.

Efter tre års uppehåll är södra Sveriges största inredningsmässa Input Pop-up tillbaka, och i år var det rekordmånga utställare som visade upp sina nyheter. 

– 90 varumärken från hela Europa var på plats för att presentera sina produkter och många av dem kommer vi att få se i offentliga miljöer framöver. Mässan lyfter Malmö på den skandinaviska designscenen, säger Jessica Hammar som är projektledare från Input interiör. 

90 varumärken från hela Europa var på plats för att presentera sina produkter och många av dem kommer vi att få se i offentliga miljöer framöver.

Att möblerna som visades dyker upp på olika på kontor, hotell, skolor och i vårdmiljöer i regionen är inte alls osannolikt. Mässan lockade inköpare från nästan ett dussin av Skånes kommuner, hundratals arkitekter och ansvariga i flera stora byggprojekt, som ville hämta inspiration till inredningen.

– Många ville komma hit för att känna på produkterna för det är något helt annat än att bläddra i en katalog. I takt med att högre krav ställs på hållbarhet så tror jag att fler är nyfikna på att upptäcka möjligheterna som finns. Det handlar både om produkter tillverkade av nya innovativa material, men även tjänster som Greenified, en cirkulär e-handel för återbrukade möbler som är här och ställer ut, fortsätter Jessica Hammar. 

Vad fick besökarna ta del av på mässan?

Mindre lokala uppstickare som Swedish Ninja tog plats bredvid etablerade skånska möbelproducenter som Blå Station och Gärsnäs, och internationella varumärken som Vitra och Fritz Hansen.

Danska Mater och Kvadrat experimenterar med material vid tillverkningen av nya produkter. Till Maters nya stolar har plastavfall från havet, kaffeskal och rester från ölproduktion använts i tillverkningen, och hos Kvadrat produceras bordskivor av hundra procent återvunna textilier. 

I Swedeses monter fanns möbler skapade med byggspill från den klimatneutrala kontorsbyggnaden Hyllie Terrass som öppnar under våren. Möblerna kommer att bli en del av inredningen på arbetsplatsen. 

Massproductions visade upp Årets Möbel 2023 som delades ut av Scandinavian Design Awards – en schäslong som faktiskt går att tillverka helt själv. Tanken är att både spara in på kostnader och koldioxidutsläpp genom självtillverkning. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.