Innovativ fastighetsutveckling i Torslanda

30 oktober 2018

Aspelin Ramm Fastigheter, med projekt som Pedagogen Park, Vallhamra Torg och Lugnetrondellen i sin portfölj, fortsätter satsa på innovativ fastighetsutveckling. Denna gång i ett strategiskt läge i expansiva Torslanda.

Bolaget förvärvade nyligen en tomträtt om 38 000 kvm alldeles intill Torslandavägen, plus en lokal om 14 000 kvm, anpassad för logistik eller tillverkning. Säljare är Assa Abloy Entrance Systems som tidigare i år flyttade sin tillverkning av garageportar utomlands. 

56 000 kvm att utveckla 

Sedan tidigare är Aspelin Ramm en av de mer tongivande aktörerna i området och befäster nu ytterligare sin ställning. Bolaget äger även grannfastigheten vilket innebär att den sammanlagda utvecklingsbara ytan i samband med köpet är hela 56 000 kvm. 

Så möjligheterna är stora för fastigheten som bolaget haft ögonen på i tio år. Men möjligheterna är avhängda av planerna som smids inne på Stadsbyggnadskontoret. Torslanda torg och stråket ner till Torslandakrysset ska stärkas och just nu pågår ett programarbete med målet att skapa en mer blandad och levande stadsdel. Översiktliga studier visar att det skulle kunna rymmas mellan 700 och 1 000 nya lägenheter här.Naturligt med blandstad

- Det känns naturligt att skapa blandstad även här, området blir en fortsättning på Amhult 2. Och vår industrimark kommer absolut att kunna förändras i samklang med den framtida detaljplanen, menar Kristian Aspelin, Marknads- och försäljningschef, Aspelin Ramm Fastigheter.

Den här typen av projekt passar oss perfekt, menar han.


Det känns väldigt roligt att vi kan bedriva verksamhet här under tiden, att vi inte behöver riva.


- Vi kan det här och ser utvecklingen på lång sikt. Att driva just större omvandlingsprojekt är vår styrka så vi ser fram emot vad som komma skall. Vi har länge arbetat med att utveckla befintliga fastigheter och ge dem helt nytt innehåll och en ny funktion. Innovativ fastighetsutveckling handlar för oss om att utgå från varje fastighets unika förutsättningar och möjligheter. Det är också väldigt roligt att få lära sig en helt ny fastighet, speciellt i ett så här attraktivt område där det finns en så stor vilja. 

Verksamhet under tiden

Men hur framtiden än kommer att se ut ska Aspelin Ramm hyra ut ytorna som nu står tomma, tills planerna klarnar. 

- Uthyrningsarbetet kan förhoppningsvis starta efter årsskiftet, berättar Kristian Höglind. Det känns väldigt roligt att vi kan bedriva verksamhet här under tiden, att vi inte behöver riva. Vi har redan påbörjat diskussioner med flera potentiella hyresgäster och vill hitta en bra blandning – kanske föreningar, padeltennisaktör, lättare industri eller ett e-handelshotell? 

Många fördelar

Fördelarna med lokalerna är många, för rätt hyresgäst. 

- En fördel är givetvis den naturliga kopplingen till Volvo, men också de stora ytorna som man i stort sett kan flytta in i direkt om man inte är i behov av nya, skräddarsydda lokaler. Och att man kan hyra till både en bra peng och på kortare avtal. 

Dessutom är takhöjden bra, portarna är många och här finns t o m en travers, beskriver Kristian Höglind vidare. 

- Till fastigheten hör också fyra separata byggnader som kan hysa mindre verksamheter som vill ha ett eget hus. Möjligheterna är många! Det ska bli väldigt roligt att hämta nyckeln den 7 november. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.