Inkubator till Mobilia

17 november 2021

Level är en unik företagsinkubator med internationell inriktning och målsättning att spegla Malmös befolkning i företagandet. Sedan starten i våras har de redan samarbeten igång med 30 blivande entreprenörer och flyttar nu in i egna lokaler på Mobilia.

Level_webben.jpg
Bild: Level

Medarbetarna på Level är flerspråkiga, tillsammans behärskar man mer än åtta olika språk. Detta ger goda förutsättningar att initiera och stötta företagande från en stor del av Malmös befolkning. En annan framgångsfaktor är den individuella rådgivningen med fokus på försäljning och marknadsföring, viktiga steg där goda idéer i många fall fastnar. En företagare har redan hjälpts att starta verksamhet inom japansk streetfood och nu kan Level växla upp ambitionsnivån med ett eget kontor på Mobilia.

 – Vi flyttar in på en plats som alla känner till och som är lätt att ta sig till, säger Åsa Krug, affärsutvecklare på Level. Levels internationella anslag ger goda förutsättningar att lyfta fler Malmöbor men också att hjälpa företagare att nå ut internationellt.

Level är ett spännande tillskott för Mobilia och hela Malmö. 

 Under de senaste åren har Mobilia utvecklats från köpcentrum till en attraktiv stadsmiljö där handel och kontor möter boende och kultur. Numer finns 350 lägenheter, förskola och barnkulturhuset Funnys Äventyr i kvarteret. Vård- och hälsosatsningen c/o Mobilia har redan ett flertal verksamheter och planer finns på ett kontorshus.


 – Level är ett spännande tillskott för Mobilia och hela Malmö. De för vidare det innovativa arvet som finns på platsen sedan det var manufakturfabrik för hundra år sedan, säger Anders Murmark, fastighetschef på Atrium Ljungberg. De visar att en dröm är en bra början.  

 Om Level

Inkubatorn är ett samverkansprojekt mellan Malmö stad, Coompanion, Tillväxt Malmö och Almi. Level kommer att ha sex anställda och en årlig budget på 6,5 miljoner kronor. Stort fokus kommer att ligga på hållbarhet och digitalisering och målsättningen är 160 startade företag under den pågående treårsperioden.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.