I Frösundavik kan du ta båten till jobbet

7 december 2017

Det är lätt att ta sig till kontorshuset Frösundavik, i Kungliga Nationalstadsparken och intill Brunnsvikens strandlinje. Till och från Frösundavik finns fina cykelvägar och goda allmänna kommunikationer. – Några av dem som arbetar i huset kör båt till jobbet under sommaren då vi har egna bad- och båtbryggor, berättar Hansi Danroth, Senior Partner på Mengus.

Hansi Danroth, senior Partner på Mengus Stockholm AB benämner Frösundavik som "Sveriges bästa Businesspark".

– Frösundavik innehåller drygt 30 000 kvm kontor, huserar en spridning av olika branscher samt erbjuder en mångfald av relevant service i huset, säger han.

INTERNATIONELL FÖREBILD

Huset, ritat av norrmannen Niels Torp, byggdes för SAS i slutet av 1980-talet och erbjuder en tidlös modern arkitektur av högsta klass där smala huskroppar, utan mörka kärnor, och massor av glas ger rikligt med naturligt dagsljus. 

– Huset har utgjort förebild för prestigefyllda huvudkontor internationellt. Bland annat för Royal Bank of Scotland i Edinburgh, och British Airways i London.

SAS disponerar idag 15 000 kvm av husets totala 30 000 kvm. Övriga kvadratmeter hyrs idag av andra hyresgäster, bland annat Schneider Electronic, Merck, Ford, Shibuya, Lufthansa med flera.

– I princip är Frösundavik fullt uthyrt. Dock friställs ytor från tid till annan på grund av att någon minskar sin yta alternativt lämnar huset. Till exempel kommer CSC att lämna huset under 2018 efter sammanslagningen med HP. Det friställer yta för nya företag med högt ställda krav på det moderna kontoret.

Att huset heter Frösundavik efter orten är ett medvetet val då namnet i sig är ett starkt varumärke, menar Hansi Danroth.

Hansi Danroth, Senior Partner, Mengus Stockholm AB


GRÖNA LÖSNINGAR

Förutom Frösundaviks gröna läge i Kungliga Nationalstadsparken med utsikt över vattnet erbjuds bland annat Gröna hyresavtal. 

- Kontoren är ljusa och moderna med ett oslagbart läge i Norra Hagaparken. Omgivet av tillgänglig grönska för kropp och själ. Dessutom har vi ett antal tekniskt gröna lösningar såsom en akvifer under huset där två vattenfyllda bergrum med hjälp av värmeväxlare låter vattnet värma upp huset på vintern och kyla det på sommaren. Miljötänket är uppskattat av våra hyresgäster och bra för miljön. Frösundavik är vad jag kallar green-building på riktigt, säger Hansi Danroth.

Geografiskt fördelaktigt läge

Att Frösundavik har ett geografiskt bra läge råder inga tvivel om menar Hansi Danroth. 

– Dels är vi belägna i korset av Sveriges två största motorvägar, E4 och E18, dels är de allmänna kommunikationerna förstklassiga vilket gör att hälften av de tusentals personer som arbetar i huset väljer att avstå bilen. Direktbussarna från Stockholms Central tar till exempel bara 13 minuter. Några av dem som arbetar i huset kör egen båt till jobbet under sommaren då vi vi har egna bad- och båtbryggor. Allt fler väljer också att cykla till jobbet nu när vi har såväl extra säker förvaring av "dyrhojen" som duschar och egna klädskåp.

Fullservice/all inclusive

Frösundavik är ett välutrustat kontorshus, som ett all-inclusive-hotell för företag berättar Hansi Danroth.

– Det är enkelt att jobba här! Vi har en bemannad reception som avlastar, tar emot besök, erbjuder kemtvätt med mera. Vi har också en bemannad lastkaj som tar emot dina försändelser. I huset finns en modern konferensavdelning, en restaurang med både inom- och utomhusservering samt ett nytt café/bistro. Vi stoltserar också med ett välutrustat Actic gym, stor sporthall, inom- och uthomhustennisbanor, frisör och massörer. Allt för att göra vardagen enklare för dem som arbetar i huset.Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.