Hyresgäst till Kubiklager

22 december 2020

Skanska har tecknat ett hyresavtal med Facil Europe BV för lager- och logistikverksamhet samt kontor om totalt 3 500 kvadratmeter i Sörred Kubiklager i Göteborg på Hisingen.

kubiklager.jpg
Bild: Skanska Fastighter

Sörred Kubiklager är ett 20 100 kvadratmeter stort klimatsmart lager som är strategiskt placerat, granne med Volvo Cars i Torslanda och med närhet till Göteborg hamn, vilket är ett av Skandinaviens viktigaste logistikområden. Närheten till centrala Göteborg erbjuder hyresgästerna såväl goda pendlingsmöjligheter som snabb åtkomst till Europavägarna.

Kubiklager fyller verkligen sin funktion på marknaden med moderna lagerlokaler till såväl mindre som större företag, helt i enlighet med vårt koncept.

– Det känns fantastiskt att välkomna Facil Europe BV som projektets första hyresgäst, och att kunna erbjuda en klimatsmart och flexibel lokal med snabb inflyttning som uppfyller Facils högt ställda krav. Kubiklager fyller verkligen sin funktion på marknaden med moderna lagerlokaler till såväl mindre som större företag, helt i enlighet med vårt koncept, säger Ida Granqvist, ansvarig Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter.

– Att investera i ett nytt lager har varit på tapeten länge och det känns kul att vi äntligen hittat ett lager som passar oss väl. Att lagret dessutom är klimatsmart är något som vi på Facil värderar högt. Flytten är ett givande nästa steg i alla aspekter helt enkelt, säger Daniel Mackinovski, Branch Manager, Facil.

Kubiklager är ett koncept för moderna lager- och logistiklokaler med flexibla avtalstider och lokalstorlekar. Sörred Kubiklager stod färdigt under tredje kvartalet 2020 och är Skanskas tredje i ordningen. Projektet har en stark grön profil med bland annat Grön betong och solceller på taket. Fastigheten uppfyller kraven för certifieringen GreenBuilding – ny byggnad.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.