Hyr ut i anrik byggnad

13 april 2022

Avensia är idag hyresgäst till Wihlborgs i både Lund och Helsingborg. När IT-bolaget nu öppnar kontor i Malmö city är det i Massive Entertainments tidigare lokaler i Sparven 15 på Drottninggatan. Avtalet omfattar cirka 700 kvadratmeter med inflyttning den 1 september 2022. Nu återstår cirka 600 kvadratmeter att hyra ut i denna anrika byggnad.

wihlborgs.jpg
Bild: Wihlborgs

Avensia, som är ett expertbolag inom modern handel med huvudkontor i Wihlborgs fastighet Posthornet 1 i centrala Lund, har vuxit snabbt de senaste åren. Numera finns bolaget bland annat i Helsingborg, Stockholm, Oslo och London.

Tillsammans med Wihlborgs passar vi även på att anpassa kontoret till det hybridarbete våra medarbetare eftersträvar i framtiden.

Syftet med att etablera ett kontor i Malmö är framför allt för att få bättre förutsättningar att rekrytera nya medarbetare, samt att förenkla för de runt 40 medarbetare som bor i Malmö med omnejd redan idag.

- Vi är inne i en stark tillväxtfas och det nya Malmökontoret kommer att bli en viktig hub för både befintliga och nya kollegor. Tillsammans med Wihlborgs passar vi även på att anpassa kontoret till det hybridarbete våra medarbetare eftersträvar i framtiden. Kontoret kommer att utformas som mötesplats för samarbete och sociala aktiviteter snarare än traditionellt kontorslandskap, säger Åsa Afshari, global HR-chef på Avensia.


- Det är en ynnest att få följa Avensias utveckling på alla svenska orter där vi har verksamhet. Sparven 15 är en anrik fastighet som vi renoverat med stor varsamhet och uppdaterat med modern och klimatsmart teknik, ventilation och kyla, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Sparven 15 omfattar totalt 20 000 kvadratmeter fördelat på flera byggnader. I den byggnad som Avensia nu flyttar in i huserade tidigare spelutvecklingsföretaget Massive Entertainment. I fastigheten är även Fortnox och Advokatfirman Wåhlin hyresgäster.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.