Hyr kontor i Platinan

10 juli 2018

För nästan exakt ett år sedan togs det första spadtaget för Vasakronans kontorshus Platinan inom Nya Centralenområdet i Göteborg. Bygget och uthyrningsarbetet pågår nu för fullt, den unika profilbyggnaden vid brofästet ska stå inflyttningsklar 2021/2022.

Platinan är Vasakronans första bidrag till vision Älvstaden och det första huset inom Nya Centralenområdet som utvecklas för att bidra till ett öppet och vattennära Göteborg för alla.

Kvarteret Platinan kommer att vara placerat precis bredvid den nya Hisingsbron och spelar en viktig roll i att binda samman stadens båda älvstränder. Vasakronan är byggherre till det nya kvarteret och Peab är byggare. Platinan blir en profilbyggnad med 18 våningar, varav 16 ovan mark, på totalt 60 000 kvm. Kontor, mötesplatser och ett hotell ska rymmas bakom glasfasaderna och blir ett unikt tillskott i staden, inte bara konstruktionsmässigt utan även funktionsmässigt. Platinan blir en hotspot för alla som kommer att röra sig i området. En plats med dragningskraft och en energi som kommer att bidra till sin omgivning dygnet runt. Det ska kännas naturligt att röra sig mot och genom Platinan. Både för de som har sin arbetsplats här men även för de som bara är på väg, till eller från den ena älvstranden till den andra, de som bor på hotellet eller de som strosar i området och runt kajerna.

Kontoren blir toppmoderna och superflexibla, endast 200 meter från Västlänkens nya uppgång, med direkt påfart till E45 och gångavstånd till Nils Ericsonterminalen med  lokal-, region- och fjärrbussar samt Göteborgs Centralstation. Förutom kontor kommer Platinan även att innehålla en restaurang, en takbar, en stor konferensanläggning och en välkomnande lobby och hotell. Förra året stod det klart att Scandic öppnar med 360 rum. 

De närmaste åren kommer hela Centralenområdet att utvecklas med fler kontor, bostäder, ett utvecklat kajområde, nya gator och stråk. Det är en helt ny stadsdel som växer fram i ett av Göteborgs mest citynära område. 

Just nu pågår uthyrningsarbetet för Platinan för fullt. Läs mer här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.