Historisk byggnad i Sundsvall söker ny hyresgäst

1 februari 2024

En av Sundsvalls vackraste byggnader, Sundsvallsbankens byggnad, Pan 5, letar nu ny hyresgäst, då Nordea lämnar fastigheten 2025. Bankverksamhet har funnits i lokalerna, under olika former och namn, i över 130 år. Nu öppnas möjligheten upp för ny hyrestagare.

Byggnaden i Sundvall söker ny hyresgäst.
Byggnaden i Sundvall söker ny hyresgäst.

Fastigheten är centralt belägen i Stenstaden, i Sundsvall, alldeles invid Stora Torget och vetter mot parken Vängåvan. Byggnaden uppfördes 1886 för Sundsvalls Enskilda Bank och har under åren alltid inhysts av bankverksamhet i huvudsak.  Byggnaden omfattar totalt ca 5 500 kvm fördelat på tre våningsplan samt källarplan. Mitt på gågatan med den vackra fontänen vid Vängåvan stoltserar denna unika fristående fastighet.

Vängåvan Fastigheter AB har vänt sig till New Property för att utveckla fastigheten och hitta rätt hyresgäster för framtiden. 


- Det är väldigt roligt och en förmån att få arbeta med Sundsvalls vackraste byggnad. Det är en historisk byggnad med otrolig potential för olika typer av tagare och verksamheter, säger Sofia Petzelius, Partner, Head of Leasing Retail, New Property


Det finns goda förutsättningar att konvertera fastighetens lokalytor för kommersiell verksamhet, offentlig service eller hotell. Så möjligheterna för en ny slags hyresgäst är många. Det är även fullt möjligt att bibehålla befintligt användningsområde som ett modernt kontor i ett pampigt äldre skal.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.