Halva Engelbrekt uthyrt

23 januari 2023

Fastigheten på Engelbrektsgatan 69-71, mitt i centrala Göteborg, byggs om och byggs på. Hela fastigheten byggs dessutom om interiört. Fastighetsutvecklingen sker utifrån att huset ska vara elegant, stilfullt och modernt samt med ett tydligt återbruksfokus - något många kontorshyresgäster uppskattar. Fastigheten är nu uthyrd till 50 % och inflyttning sker under hösten/vintern 2023.

engelbrekt.jpg
Bilder: GöteborgsLokaler/GAJD Arkitekter

- Innan årsskiftet var fem nya kontrakt tecknade. I vår dialog med kommande hyresgäster har de främst lyft fram möjligheten att kunna anpassa sin kommande arbetsplats och den centrala placeringen med mycket bra kommunikationer, som anledningar till att de vill bli en av eleganta Engelbrekts nya hyresgäster, säger Krister Andersson, fastighetsförvaltare hos fastighetsägaren GöteborgsLokaler.


Det finns ännu chans för fler hyresgäster att flytta in. 3 400 kvm finns kvar. Idag finns lediga ytor från våning 5-10 och storlekar mellan 265-542 kvm/våning. Våningarna är flexibla och lokalerna kan anpassas efter hyresgästens önskemål.

I uthyrningen har GöteborgsLokaler arbetat tillsammans med flera mäklare för att hitta bra matchningar mellan lokalsökande och fastighetsägare. Bland de som tecknat avtal finns fastighetsbolag, it-företag och juristbolag.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.