Hagastaden lockar fler

20 maj 2022

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med flera bolag som flyttar sina verksamheter till Hagastaden. Avtalen omfattar en total yta om cirka 2 500 kvadratmeter och tecknas med utbildningsföretaget Liber, investmentbolaget Raptor Group samt SDS Life Science och SDS MedteQ.

Hagastaden.jpg
Mineralvattenfabriken i Hagastaden.

I över 140 år har Liber utvecklat läromedel och material för kompetensutveckling för elever, studenter, ledare och medarbetare. I höst går flytten till kvarteret med den gamla Mineralvattenfabriken i Hagastaden, en varsamt renoverad industribyggnad. Det nya kontoret omfattar dryga 1 000 kvadratmeter och kommer att ligga i det så kallade Glashuset, en spektakulär tillbyggnad på delar av den tidigare fabriken.

– Vi ser fram emot att flytta till Hagastaden. Här kommer vi finnas mitt i en ny kunskapsintensiv stadsdel där lärande och forskning möter näringsliv, ett sammanhang som känns helt rätt för oss och vår verksamhet, säger Anna Settman, vd på Liber.

Blandningen av industrihistoriska byggnader i tegel och ultraurbana skyskrapor skapar spännande kontraster med en internationell prägel som inte finns på andra ställen i Stockholm.

Investmentbolaget Raptor har tecknat hyresavtal om cirka 750 kvadratmeter i gårdshuset intill Mineralvattenfabriken. I företagets investeringsportfölj finns bolag som babyprodukttillverkaren Bonti, Furry Friends, som säljer djurfoder online, samt hårvårdsföretaget REF Stockholm.

– Som ett entreprenörsdrivet bolag så gillar vi den puls och internationella känsla som finns här i Hagastaden. I de nya lokalerna finns utrymme för våra bolag att växa och utvecklas, säger Edward Ernstberger, koncernchef på Raptor Group.


Sedan tidigare hyr även appbolaget Wolt lokaler i Mineralvattenfabriken och Kry har också öppnat en vårdcentral i huset.

Efter sommaren flyttar SDS Life Science och SDS MedteQ in på 700 kvadratmeter i det närliggande kvarteret Härden 14 på Hälsingegatan. SDS Life Science är ett rådgivande konsultbolag inom läkemedel och medicinteknik och det nya kontoret blir strategiskt placerat i Hagastadens framväxande life science-kluster.

Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av staden största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken. Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd, samt markanvisningar för både bostäder och kontor.

– Vi märker av ett stort intresse för hela Hagastaden, inte bara för de nybyggda husen utan även för de äldre fastigheterna. Blandningen av industrihistoriska byggnader i tegel och ultraurbana skyskrapor skapar spännande kontraster med en internationell prägel som inte finns på andra ställen i Stockholm, säger Robin Petersson, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Hagastaden.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.