Håll avstånd med omtanke

21 januari 2021

Vi är inne i en period som inte liknar något annat vi varit med om i modern tid. Många kontor har stängts, folk sitter hemma och jobbar och vi har lärt oss att avstånd är det säkraste sättet att hålla smittan borta. Vi som är vana vid att kunna skaka hand, kramas, sitta nära våra kollegor och dela idéer och tankar. Kontoren kommer säkerligen ritas om på många sätt framöver och att möblera för att kunna skapa avstånd kommer garanterat bli ännu vanligare.

Barn.jpg
Bild: Glimakra.com

en solitär och social ikon

Maki bjuder in till ett aktivt och flexibelt sittande som gör det naturligt att växla position. Maki är en solitär och social ikon, byggd på minimalism och mångfald. Stark som sticker ut i varje rum, samtidigt en flexibel och social lagspelare, formgiven för att kombineras i olika formationer.  Exempelvis i rad eller med sitsarna vända åt olika håll för att kunna sitta tillsammans men ändå inte. 

offecct.se



en egen lada, eller flera på rad

Limbus Barn 300 är en liten lada för möten och arbete. Designen är inspirerad av landskapet i norra Sverige. Identiska, akustiska tygbafflar är monterade med konsekventa avstånd, vilket ger möblerna en balanserad kombination av ljudabsorption och transparens så att man även kan placera flera på rad.

glimakra.com



på säkert avstånd med bob-19

Att förena människor på ett säkert avstånd men ändå med en känsla av att vara tillsammans, är en utmaning. Det var därför Blå Station presenterade BOB-19 förra året, en ny uppsättning av genomskinliga plexiglasavdelare för sitt inbjudande och lekfulla soffsystem BOB. Plexiavdelarna är lätta att montera, eller ta bort, på alla nya eller redan byggda BOB-soffor utan att demontering eller verktyg krävs. Förändras ditt behov? Låt BOB-19 ändras med det! 

blastation.se


hilo omfamnar ditt skrivbord

HILO från Mount Design är en fristående möbel som dockas till skrivbordet. Stilren i sin formgivning omfamnar den arbetsplatsen rejält och är konstruerad helt utan springor med väl tilltaget djup. Allt för att åstadkomma en så effektiv avskärmning som möjligt. Höjden regleras steglöst genom att trycka på en knapp under skrivbordet.

mountdesign.se



ta en time out

Time Out är en ljudabsorberande soffa med sluttande tak. Två Time Out ställda mittemot varandra bildar ett luftigt rum i rummet. Kommer givtevis med tillhörande eluttag.

gotessons.se



en vägg på hjul med extra allt

Moving Wall Tower är en ljudabsorberande rumsavdelare med förvaring och diskret kabelsanering. Flyttas enkelt då den har sex stycken bromsande, låsbara hjul.

gotessons.se 


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.