Här ligger årets logistiketablering

2 november 2023

I samband med mässan Logistik & Transport i Göteborg belönades Helsingborgs stad samt företagen Greenfood och Nowaste Logistics med priset för bästa logistiketablering.

I år var fem företag i final. Utöver de två vinnarna från Helsingborg var även Gymgrossisten, Hemtex och Schenker Logistics nominerade.


– Helsingborg har ett av Europas bästa logistiklägen och är en knutpunkt för kritiska varuflöden och transporter, säger Fredrik Wahrolén, näringslivsdirektör i Helsingborgs stad.


Greenfood belönas tillsammans med Skanska och Helsingborgs stad för utbyggnaden av sitt lager på Långeberga. Anläggningen fick särskilt omnämnande för att den ligger i absoluta framkanten inom miljö och energianvändning, med avancerad värmeåtervinning och en av logistikbranschens största och mest effektiva solcellsanläggningar.


Nowaste Logistics belönas tillsammans med Catena och Helsingborgs stad för etableringen av ett nytt högautomatiserat lager i anslutning till tidigare anläggning. I juryns motivering nämns bland annat företagets personalpolitik som präglas av inkludering, omsorg om trivsel och välbefinnande och ambitiös vidareutbildning.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.