Här kan du coworka utomhus

25 maj 2022

Under Helsingborgs stadsfestival H22 installerar Nola Sveriges första coworking space utomhus och välkomnar alla att prova på att jobba under bar himmel. Drop-in-arbetsplatser i möbelserien Work Lounge går att boka genom appen Awaio.

nola.jpg
Bild: Superlab+Charlotte Petersson Troije

Nola välkomnar besökare, lokalinvånare och en nyfiken allmänhet att provjobba under bar himmel under H22 City Expo i Helsingborg. På torgbildningen vid festivalens informationscenter i Oceanhamnen kommer 12 arbetsplatser att finnas tillgängliga för alla. Alltid öppet, är principen, och platserna bokas genom en QR-kod på möblerna via appen Awaio där lediga arbetsplatser också finns listade.

Vi vill också inspirera fler att ta liknande initiativ med coworking-platser utomhus i städer, kommuner eller på arbetsplatser.

Möblerna i Nolas serie Work Lounge är framtagna tillsammans med Helsingborgsstudion Superlab och forskaren Charlotte Petersson Troije med speciellt fokus på de fördelar utomhusarbete kan bidra med för produktivitet, hälsa och välmående.

– Under experimentella former vill vi testa och uppmuntra till mer arbete utomhus. Vi vet att fördelarna är många, något vi hoppas kunna förmedla. Vi vill också inspirera fler att ta liknande initiativ med coworking-platser utomhus i städer, kommuner eller på arbetsplatser, säger Malin Moreau, Creative Director på Nola.

Reformationen av kontoret har pågått under en lång tid men har fått en rejäl skjuts av pandemin där utomhus blivit det nya normala både för sociala möten såväl som för arbete. Work Lounge skapar rätt förutsättningar för att arbeta utomhus med dess stoppade sitsar och höga skärmar som skyddar mot solljus såväl som oönskade blickar i nacken.

Detta första coworking space, utomhus, är en ny dimension av vad en stad kan bidra med till sina medborgare. Nola finns på plats i Oceanhamnen under Outdoor Office Day den 16 juni. Varmt välkommen!

Arbetsplatserna är tillgängliga under hela H22 City Expo och går att reservera genom Awaio.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.