Här byggs ny logistikanläggning

22 mars 2024

Strategiskt läge och höga hållbarhetskrav när MVB påbörjar byggnationen av en 9 600 kvadratmeter stor logistikanläggning i Landskrona på uppdrag av fastighetsbolaget Wihlborgs.

Bild: MVB
Bild: MVB

Ett gemensamt spadtag tillsammans kommunen och hyresgästen Dachser markerade byggstarten för projektet.

- Det är glädjande att vi nu kan påbörja detta projekt som positivt kommer att bidra till stadens utveckling. Med ett flertal anläggningar i bagaget och några i gång, har vi utvecklat en effektiv arbetsprocess, säger Thomas Ellkvist, vd för MVB Syd.

  Den nya anläggningen med fastighetsbeteckningen Bilrutan 5, är en av Wihlborgs fastigheter i området med ett strategiskt bra läge. Anläggningen på 9 600 kvm kommer att inhysa logistikbolaget Dachser och omfattar en cross-dock terminal, logistiklager och kontor.

  Fastigheten, som ska stå klar under hösten 2024, byggs för att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld och kommer att förses med solcellsanläggning på taket.

  Logistikbolaget Dachser, vars vägtransportverksamhet för närvarande är lokaliserad i Malmö, kommer att flytta till den nya anläggningen i Landskrona vid årsskiftet. Flytten omfattar ca 40 arbetstillfällen men den nya anläggningen är planerad för att verksamheten ska kunna växa till cirka 100 anställda.

  Spadtaget togs av (fr vänster i bild) Thomas Ellkvist, vd MVB Syd, Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad och Fredrik Järnåsen, Sales Manager på Dachser.

  Pernilla Gilbert

  Kommunikatör

  Följ artikelämnen

  Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.