Här öppnar skojätten nytt

14 juni 2022

TB-Gruppen stärker utbudet i Gallerian Storken genom att teckna hyresavtal med Nilson Group och konceptet DinSko. Uthyrningen är på 500 kvadratmeter och öppning planeras till september.

Bild: Pixabay
Bild: Pixabay

TB-Gruppen har tecknat hyresavtal med Nilson Group, som kommer bedriva verksamhet under konceptet DinSko i Gallerian Storken, Alingsås. Butiksytan uppgår till 500 kvadratmeter, vilket skapar möjlighet att utöver Din Sko-sortimentet även erbjuda ett utbud av Skopunkten-produkter.

Butikshandeln som präglats av pandemin under de senaste åren, ser nu ett ökat flöde av kunder i de fysiska butikerna.

- Vi har märkt en markant ökning av såväl besökare som omsättning i butikerna sedan restriktionerna släppte i slutet på februari, säger Ingvar Ivarsson, centrumchef på Gallerian Storken. Det känns som att det har funnits ett uppdämt behov och nu har proppen släppt. Vi ligger nu på högre siffror på besökare och omsättning än före pandemin, vilket är glädjande att se.

Ytterligare ett tecken på marknadens återhämtning är ett ökat intresse för butiksetableringar.

- Vi har fått ett flertal förfrågningar det senaste halvåret och har en pågående dialog med en handfull aktörer för ytterligare ett par butiksetableringar i Gallerian Storken, säger Ingvar Ivarsson. Det är kul när vi kan presentera ett nytillskott till butiksutbudet i centrum och därigenom stärka handeln i Alingsås.

Inom kort påbörjas lokalanpassningen för DinSko och parallellt sker rekrytering av butikspersonal.

-Vi siktar på att öppna butiken i slutet av september, säger Clas Lövland, etableringschef på Nilson Group. Vi har varit intresserade av Alingsås länge och bedömer att det finns en god potential och köpkraft i stan, och nu var tiden är inne för att ta steget, fortsätter Clas Lövland.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.