Här är kontorsvärldens Airbnb

7 april 2021

För att öka medarbetares kreativitet, minska pendlandet och företagens kontorskostnader så tar nu Nordic Choice Hotels och PopupArea lead på kampen mot kontorstristessen genom att skapa kontorsvärldens motsvarighet till Airbnb.

Bild: Nordic Choice Hotels
Bild: Nordic Choice Hotels

Under en längre tid har trenden varit tydlig: arbetsgivare minskar antalet kontorsplatser och skapar istället nya lösningar. Utvecklingen har under ett år av pandemi dessutom fått extra fart på grund av myndighetsrekommendationer om hemmakontor och att undvika kollektivt resande. Många pekar nu på att den nya normalen kommer vara färre fasta arbetsplatser, ökade möjligheter för människor att distansarbeta och skräddarsydda kontorslösningar som utgår från den enskilde medarbetaren istället för företagets behov.

- Det vi sett det senaste året, och de behov som företagen uttrycker i dialog med oss, är att vi kommer jobba på ett helt annat sätt framöver. Att gränsen mellan jobb och hemmet har helt suddats ut. Vi är på väg bort från kravet att alltid sitta på ett och samma kontor fem dagar i veckan, till att istället skräddarsy arbetsplatser som utgår från den enskilde medarbetaren. Ett år med pandemi har gjort att många insett hur mycket tid man varje dag lägger på pendling istället för att få en bättre balans i sin vardag. Från företagens sida så har man också lärt sig att distansarbete inte innebär att medarbetarnas produktivitet minskar. Detta har skapat möjligheten för oss att anta utmaningen om att erbjuda flexibla lösningar som motsvarar arbetsgivarnas faktiska behov, säger Nordic Choice Hotels projektledare Christian Lundén.

Samarbetet som Nordic Choice Hotels nu inleder med företaget PopupArea innebär att en person eller företag i behov av kontorsplats genom en digital tjänst väljer vilken destination den vill arbeta ifrån, ifall den önskar en kreativ loungemiljö eller ostört eget kontor, anger tiden den behöver kontorsplatsen, om den vill göra tillval som frukost, lunch, tillgång till gym eller spa, övernattning, mötesrum och därefter klickar boka. Obegränsat med kaffe, te och wifi ingår alltid.

Det här är så långt från den klassiska kontorsplatsen man kan komma. 

- Tillsammans med Nordic Choice Hotels så kan vi nu erbjuda människor kanske den kraftfullaste jobbförmånen någonsin nämligen ett mer flexibelt och modernt arbetssätt. Det här är så långt ifrån den klassiska arbetsplatsen man kan komma. Vi gör det enkelt för den som är i behov av en kontorsplats genom att inte tvinga in människor i långa hyreskontrakt eller tjänster som de inte har behov för. Hos oss bokar man bara för den tid man faktiskt är på kontoret och slipper betala kvadratmeterhyra när medarbetaren är på resa, jobbar hemifrån eller är på kundbesök, säger PopupAreas VD Alexander Nilsen.

Inledningsvis kan kontorsplatser bokas i Stockholm, Jönköping och Visby men fler destinationer kommer att erbjudas inom kort.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.