Här är det bäst att driva företag

16 oktober 2020

De behåller sin förstaplats med Sveriges bästa företagsklimat för trettonde året i rad, i Svenskt Näringslivs årliga rankning av landets kommuner.

Bild: PIxabay
Bild: PIxabay

I september presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga rankning av företagsklimatet i landets 290 kommuner. Solna stad står sig som segrare i rankningen, för trettonde året i rad – med bäst företagsklimat i Sverige.

– För trettonde året i rad har näringslivet valt Solna till Sveriges bästa företagskommun, och jag är mycket stolt över att den positiva utvecklingen fortsätter. Det goda samarbetet med näringslivet innebär fler arbetstillfällen för unga Solnabor och är en förutsättning för hållbar tillväxt i staden, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Det är bara att gratulera Solna till deras fantastiska företagsklimat. Det är roligt att se så nöjda företag och jag vet att Solna har högsta prioritet på dessa frågor. De har förstått att det behöver finnas ett engagemang inom hela organisationen för att skapa ett bra företagsklimat, säger Anna Wallin, näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv.

Stärker relationerna med det lokala näringslivet

Syftet med rankningen är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Resultatet från undersökningen blir ett viktigt underlag i stadens fortsatta arbete med att utveckla och stärka relationerna med det lokala näringslivet, vad gäller till exempel service, bemötande och information.

Se hela rankningen på www.foretagsklimat.se

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.