Här äger du din lokal

18 februari 2019

Med det strategiska läget mellan yttre och inre Ringvägen i Malmö ligger Jägersro Företagscentrum. Här planeras Brf Jägersro - bostadsrättslokaler i två plan med stora möjligheter.

Sätt nyckeln i dörren och vrid om. Redan på tillträdesdagen är lokalen klar att använda, så enkelt skall det vara att flytta in i en ny lokal i brf Jägerso. De olika lokalerna har hög färdigställandegrad och möjligheterna till att anpassa ytorna är många. Men den största fördelen, enligt Martin Filipsson på Svensk Fastighetsförmedling, är en helt annan.


– Den största fördelen är att man äger sin bostadsrätt, du styr över dina egna driftskostnader och i slutändan är det bostadsrättsföreningen som äger fastigheten, säger han. 

Fastigheten, som består av totalt 16 + 16 lokaler, har två lokaltyper, den ena kallas för centrumenhet och den andra för förvaringsenhet. Centrumenheten är på 178 kvadratmeter, fördelat över två våningsplan. Övervåningen är en modern kontorslokal med pentry och toalett med dusch anpassat för kontorsverksamhet medan våningsplanet under, med en takhöjd på närmare fem meter ger god plats för exempelvis lagerhyllor eller annan industri. Förvaringsenheten är 38 kvadratmeter stor men även den har en hög takhöjd vilket ger en god volym på en så liten yta.  

– Det är högport på både förvaringsenhet och centrumenhet, den är 4,5 meters hög, och i den mindre enheten så är det lite mer råare yta med den höga porten och fem meters takhöjd, säger Martin Filipsson.

Stort intresse för lokalerna

På grund av den höga färdigställandegraden har man kunnat handla upp bra priser för för att få ner kostnaden och det finns ändå en möjlighet till anpassning för köparen. Priserna för bostadsrättslokalerna ligger på mellan 295 000 kronor-1 495 000 kronor beroende på storlek. Och intresset har varit stort. 

– Intresset har varit bra, vi har haft ett 50-tal intressenter och har redan tecknat kontrakt med över hälften i projektet. Det har varit en bra avslutsfrekvens på de som varit intresserade men det gäller att nå ut till fler som kan få nys om projektet, säger Martin Filipsson. 

Av de lokaler som finns kvar är hälften av dem centrumenheter och andra hälften förvaringsenheter. Byggstart planeras till kvartal 2 2019 med inflyttning i första kvartalet 2020.

Bra mix av företag

Bland de företag som tecknat ett avtal har det varit en häftig blandning. Alltifrån elektriker till städbolag och snickeri. Företagen lockas av möjligheten att ha en mindre produktionslokal eller lager tillsammans med ett kontor med ett centralt läge. 

– Det passar små och medelstora företag som kanske har en verksamhet i en annan stad men behöver en extra lokal här, säger Martin Filipsson. 

Utöver det som själva lokalerna innehåller så finns även gemensamhetsytor, till exempel spolplats och gästparkering. Ytorna är asfalterade och inhägnade med staket, grindarna har taggsystem och alla centrumenheter har två parkeringsplatser framför. Vill man marknadsföra sig så finns möjligheten att sätta upp skyltar på fastigheten. 

– Fastigheten vänder sig ut mot E6:an vilket gör att det blir bra marknadsföring och ett bra sätt att synas på, säger Martin Filipsson.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.