Gym till Gamlestads Smedja

3 maj 2023

I växande stadsdelen Gamlestaden i Göteborg utvecklar Peab Fastighetsutveckling Gamlestads Smedja. Nu är det klart att träningskedjan Nordic Wellness öppnar upp portarna för sitt nya gym under hösten 2024. Ett stort utbud av tjänster inom träning och hälsa kommer att erbjudas de anställda i huset och hela området.

gym i smedja.jpg
Visionsbild: Peab. Foto: Nordic Wellness

- Nordic Wellness är en viktig pusselbit för vår kontorsfastighet Gamlestads Smedja och även för utvecklingen av området i Gamlestan. Att kunna erbjuda våra hyresgäster ett lättillgängligt och välutrustat gym känns riktigt bra. Alla möten behöver inte vara stillasittande. Jag ser fram emot att utforma och anpassa lokalerna tillsammans med Nordic Wellness, säger Martin Törsäter, projektchef på Peab Fastighetsutveckling i Väst.

Träningskedjan Nordic Wellness har över 300 träningsklubbar från Umeå i norr till Ystad i söder. Gymmet kommer att vara lättillgängligt med entré och gym i gatuplan och erbjuder sina medlemmar en träningsyta på cirka 1000 kvm. De planerar att slå upp portarna för sitt nya gym under hösten 2024.

- Vi är fantastiskt glada över att öppna ytterligare en klubb i Göteborg, och i Gamlestan där det görs många satsningar för framtiden. Med över 300 klubbar är vi störst i Norden och arbetar med världsledande aktörer inom både maskiner och gruppträning. Det känns också bra att vara med och bidra till den svenska folkhälsan och arbetsmarknaden, säger Magnus Wilhelmsson VD för Nordic Wellness.

Peab Fastighetsutveckling byggstartade Gamlestads Smedjan under vintern 2021 och det beräknas stå klart för sina hyresgäster sommaren 2024. Totalt erbjuds 13 000 kvm fördelade på 8 våningar. Kontorsfastigheten har en stark hållbarhetsprofil och kommer bland annat ha solceller och biotoptak, så kallade gröna tak. Fastigheten certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM i nivå Excellent.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.