Framtidens näringsliv i fokus

22 maj 2018

Den 23-25 maj samlas Sveriges näringslivstjänstemän i Uppsala för sin årliga konferens, SKNT. Framtidens näringslivsutveckling är i fokus och på scenen kommer en rad välkända talare att framträda. Givetvis kommer Lokalguiden vara på plats för att bevaka konferensen och knyta kontakter.

Cirka 140 näringslivstjänstemän förväntas besöka konferensen som arrangeras på UKK, Uppsala Konsert och Kongress. Bakom konferensen står intresseföreningen SKNT (Sveriges kommunala näringslivstjänstemän) Uppsala kommun är värd och arrangör.

– I Uppsala kommun jobbar vi helhjärtat för att förbättra vår service och förutsättningarna för att driva företag. Då är det viktigt med erfarenhetsutbyte och att kommuner kan lära av varandra. Den här konferensen bidrar i allra högsta grad till det, säger Cecilia Linder, näringslivsutvecklare på Uppsala kommun och projektledare för konferensen. 

Framtidens näringslivsutveckling i fokus

Temat på årets konferens är utmana och utmanas. Fokus ligger på framtidens näringslivsutveckling.
Bland talarna finns framträdande Uppsalaföretagare, näringslivschefer och andra välkända personer, bland annat Micael Dahlén, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, Maria Mattsson Mähl, vd på Alpha CE och styrelseledamot i Svenskt Näringsliv och Siri Strand, som tillsammans med Emma Westas Rödin driver podcasten Pillerpodden.

Stort intresse för Uppsala som företagarstad

Utöver programmet ges deltagarna möjlighet att komma tidigare och stanna längre för att få uppleva Uppsala som företagarstad. Besökarna kan exempelvis gå en rundvandring i Uppsala city, möta handlare och ta en fika på Güntherska hovkonditoriet, besöka Hera Hub, Hubben i Uppsala Science Park eller uppleva Uppsala domkyrka år 1509 med hjälp av en ny 3D-app.

– Mycket handlar om utmaningar kring digitalisering och globalisering och hur det påverkar näringslivets behov. Det är en resa som kommunerna måste hänga på och också bidra till. I Uppsala kommun jobbar vi mycket med digitalisering och har en nära dialog med företag kring förändringar som sker. Det ska bli lärorikt att höra hur andra kommuner arbetar, säger Cecilia Linder. 

– Uppsala har många fantastiska kvalitéter som företagarstad. Det ska bli roligt att få visa upp det för besökarna. Det är väldigt många som har anmält sig till de här aktiviteterna, så det finns helt klart ett stort intresse för Uppsala, säger Cecilia Linder.

Lokalguiden kommer givetvis att vara på plats och bevaka konferensen.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.