Frösundavik snart fullt

17 november 2020

Fastighetsägaren Mengus har nyligen ingått hyresavtal med husdjurskedjan Arken Zoo om att flytta sitt huvudkontor till Frösundavik. Det femåriga hyresavtalet omfattar 969 kvm och inflyttning sker 2021. Nu finns det endast rum för ytterligare ett par företag innan kontorshuset är fullt.

Frösundavik.jpg
- Vi har förnyat byggnaden och omvandlat den till en aktiv och pulserade fleranvändarfastighet med ett starkt servicekoncept, berättar Hansi Danroth, Mengus.

– Kontoret i Frösundavik är ett svårslaget all inclusive-alternativ och blir den nya basen för Arken Zoos framtida expansion. Bolaget har haft en fantastisk tillväxtresa de senaste åren och vi kommer att fortsätta växa även framöver. Flytten från Kista till Frösundavik är en viktig pusselbit och gör det möjligt för oss att erbjuda våra medarbetare kontorslokaler i toppklass. Över 90 procent av våra anställda har egna husdjur så bara en sådan sak som att ha Nationalstadsparken utanför dörren är helt oslagbart, säger Daniel Pettersson, landschef på Arken Zoo.

Många nya bolag med höga krav väljer nu Frösundavik för sina nya huvudkontor. 

Arken Zoo är en del av Musti Group, Nordens största husdjurskedja med över 290 butiker i Sverige, Finland och Norge samt en omfattande e-handel. Bolaget är börsnoterat i Helsingfors och är ledande inom husdjur, djurfoder och djurtillbehör. Arken Zoo grundades 1987 och är idag Sveriges största, rikstäckande husdjurskedja, med över 100 butiker runt om i landet. Bolaget omsätter 1200 mSEK och sysselsätter över 550 personer. På huvudkontoret i Frösundavik kommer ca 60 anställda att arbeta.

– Frösundavik välkomnar både mindre och större företag med högsta krav på sin arbetsmiljö. Att Arken Zoo och många andra på kort tid valt att flytta till Frösundavik ser jag som ännu ett kvitto på att vi erbjuder något unikt. Vårt digra arbete med fokus på hälsa och välmående resulterade även i att Frösundavik erhöll Sveriges första Fitwel-klassificering förra året. Tanken om Wellness är något som genomsyrar hela fastigheten och här finns bland annat ett fullutrustat gym med sporthall, restaurang, kafé/bistro, cateringmöjligheter, konferenscenter, cykelfaciliteter, gemensam husreception, amningsrum, bemannad lastkaj och en avkopplande ljusgård med lounge. Lägg därtill det fantastiska läget vid Brunnsviken i Hagaparken med närhet till kommunikationer precis intill, bland annat egen elshuttle non-stop till Solna Station. Allt detta gör Frösundavik till ett svårslaget alternativ, säger Hansi Danroth, senior partner på fastighetsägaren Mengus.  

– Alla moderniseringar vi på kort tid genomfört har burit frukt. Vi har förnyat byggnaden och omvandlat den till en aktiv och pulserade fleranvändarfastighet med ett starkt servicekoncept. Många nya bolag med höga krav väljer nu Frösundavik för sina nya huvudkontor. SAS står idag för mindre än 1/3 av husets hyresvärde och övriga hyresgäster svarar för mer än resterande 2/3. Efter de senaste tidens uthyrningar har vi nu enbart 5% vakans i husen, så det finns rum för ytterligare ett par företag innan det är fullt, fortsätter Danroth. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.