Från själlöst till trivsamt

7 februari 2019

När ImBox skulle flytta till nya lokaler i hjärtat av Göteborg valde de att ta hjälp av Studio A3 för att inreda det nya kontoret. Med Studio A3s hjälp förvandlades själlösa, vita lokaler till en inspirerande arbetsplats med hög trivselkänsla.

Istället för att själva ansvara för planering och ommålning när de skulle flytta till nya lokaler, tog ImBox hjälp av professionella inredare från Studio A3. ImBox är ett startup-företag med ett 20-tal anställda, som levererar skräddarsydda premiumtjänster för digital kommunikation till stora och medelstora bolag. Visionen är att göra all interaktion med ImBox till en enhetlig upplevelse. Så att känslan av det lilla extra genomsyrar såväl användarupplevelsen, till att vara anställd på företaget eller under ett kundbesök.


Det finns en röd tråd genom hela kontoret så att alla rum hör ihop.


– ImBox är ett ungt företag som har kvar den lekfulla känslan, så vi har låtit det inspirera färger och former samtidigt som kontoret känns proffsigt, säger Linda Österbom, inredare och VD, Studio A3.

Patric Béres på ImBox är mycket nöjd med samarbetet med Studio A3.

– Det finns en röd tråd genom hela kontoret så att alla rum hör ihop. Linda Österbom på Studio A3 var väldigt tydlig redan i presentationen av konceptet. Hon förstod våra behov och lyckades verkställa det väldigt bra också, säger Patric Béres.

En av de största fördelarna med att ta professionell hjälp med inredningen är att företagen kan fokusera på sin egen verksamhet. ImBox är ett ungt företag som flyttade in i sina första egna lokaler förra året. För dem var det en självklarhet att ta in expertis som kunde hjälpa till med inredningen.

–Studio A3 kan detaljer och färgkombinationer som man själv missar. De får helheten att stämma och vi kan fokusera på vårat eget jobb, säger Patric Béres.

egen prägel på livlösa lokaler

Önskemålet vid beställningen var att liva upp de vita lokalerna och sätta sin egen prägel på kontoret. ImBox önskade sig bekväma möbler av bra kvalité, färger som speglar företaget, och passa bra för både kundmöten på plats och på länk.

– Det är många som spenderar mycket tid på kontoret så de ville ha det trivsamt. Därför var det viktigt att ha mindre rum där det går att stänga in sig och ta videomöten och att få sköna fåtöljer som man kan sitta länge med en dator i utan att det blir dåligt för ryggen, säger Linda Österbom från Studio A3.

Det var ungefär ett år sedan ImBox flyttade till sitt nya kontor och de stortrivs. Alla medarbetare har olika favoritplatser på kontoret. I takt med att de växt har de även fått utöka lunchrummet när de rekryterat nya kollegor. Självklart var det då Studio A3 de kontaktade för att hjälpa dem med inredningen.

– De flesta som jobbar här beskriver kontoret som trivsamt, smakfullt, mysigt och modernt. Det var just det här som vi ville uppnå. Våra kollegor trivs bra här så det känns jättebra, avslutar Anna Friman på ImBox.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.