Från järnhandel till kontorshotell

4 oktober 2022

Med en slående utsikt över Göteborgs landmärken är Com In Space Office en uppstickare bland kontorshotellen i staden. Här får du toppmoderna lokaler i ett läge som passar den som bor på norra sidan av älven. ”Man slipper köerna in till stan, det är tullfritt och man har den senaste tekniken och fräschaste lokalen”, säger Connie Holmberg, vd på Com In Space Office.

space office.jpg
Bilder: Com In Space Office

Connie Holmberg drev under 26 år en järnhandel vid Stigs Center på Hisingen i Göteborg. Hans bolag ägde hela fastigheten och när en av hyresgästerna blev uppköpta av ett annat bolag stod lokalerna sedan tomma. Då föddes idén om ett kontorshotell.

– Jag pratade med mina två partners och sa att vi borde göra något åt detta och dra igång ett kontorshotell. De tyckte att jag var helt galen men jag älskar att jobba och vara entreprenör och ville verkligen satsa på detta, säger Connie Holmberg, vd. 

De som har valt att sitta hos oss är mestadels de som bor på denna sidan av älven. 

Under ett par månader hösten 2021 anpassades lokalen med kontorsmöbler och konferensrum. I februari i år flyttade den allra första hyresgästen in och sedan dess har det rullat på.

– Men det har inte varit lika lätt som vi trodde att det skulle vara. Pandemin gjorde sitt och dessutom ligger vi inte innanför Vallgraven, med de fördelar och nackdelar som finns med det. Vi insåg att de hyresgäster vi ska ha är kanske inte de som tycker det är bekvämt att sitta innanför Vallgraven, med närhet till butiker, caféer eller restauranger. Vi försöker istället vända oss till de som bor norr om Tingstadstunneln, och upp mot Kungälv, Stenungsund, Nol, Torslanda och resterande delar av Hisingen. De som har valt att sitta hos oss är mestadels de som bor på denna sidan av älven.

Utsikt över Göteborgs landmärken

Totalt finns det 32 rum på kontorshotellet och just nu är nio av dem lediga. Två av dessa är lite större men det går att sitta två personer även i de mindre rummen. På Com In Space Office sitter idag bland annat en redovisningsbyrå, bemanningsbolag, IT-företag och säljare.

– Vi skulle gärna ha ett företag i varje bransch, som inte är konkurrenter, för då finns det möjligheter till olika samarbeten och man kan istället dra nytta av varandra, säger Mimmi Holmberg, kontorshotellets receptionist och platsansvarig. 

Området är inhägnat och efter kl 17 behövs en tagg för att komma in och ut, parkeringen är gratis och det finns även elbilsladdning för de som behöver. Lokalerna är tillgänglighetsanpassade med breda entréer och in till rummen finns inga trösklar.  Varje morgon serverar Mimmi frukost, bryggkaffe och te till alla hyresgästerna, som ingår i priset. Det finns även kyl med olika sorters drickor, chokladbars och fryst mat.


– Det som är lite unikt här är att vi även kan erbjuda mindre förråd/lager mellan 15-50 kvadratmeter ifall man behöver stuva undan något, säger Connie Holmberg.

Kontorshotellet ligger högt upp i fastigheten med egen takterrass och har utsikt ända bort till Liseberg, Guldheden och såklart Göteborgs nya landmärke Karlatornet. Och på älven kan man se båtarna tuffa förbi.

–  Det är lätt att slå bort Stigs Center, och ha förutfattade meningar om läget, vilket är väldigt tråkigt. Många som kommer hit blir positivt överraskade och tycker både lokalerna, fastigheten och läget är fräscht, modernt och tillgängligt.

Planer på expansion

Priset för att hyra ett rum på Com In Space Office ligger på 4 195 kronor i månaden. Man får som sagt mycket för pengarna och fördelarna är många.

– Man får ha hund här, bara det! Men framför allt slipper man köerna in till stan, det är tullfritt, här finns fri parkering och man har den senaste tekniken och fräschaste lokalen. Jag tycker att vi har ett rimligt pris för vad som ingår.

Det finns planer på expansion för kontorshotellet men då vill man innanför Vallgraven. Lokaler har man redan tittat på. 

– Den dagen vi vill expandera är det just ett cityspace som gäller, både för att tillgodose våra nuvarande kunders krav men också för nya kunder. Då kommer man som kund att kunna växla mellan de två olika platserna, man är inte bunden till bara ett av dem. Ett läge inom Vallgraven hade varit ett bra komplement för oss, avslutar Connie Holmberg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.