Från Epic till hela världen

28 mars 2022

IWG är idag den ledande globala leverantören av arbetsplatser och coworking. Under varumärkena Spaces, No18 och Regus erbjuder man moderna arbetsplatser i Sverige och en produkt som är mer intressant än någonsin. I Malmö finns anläggningar vid Citytunnelns samtliga tre stationer men även i Skanskas kontorshus Epic i Citadellsstaden.

spaces.jpg
Bilder: IWG

IWG har totalt 3 600 anläggningar i 120 länder och Malmö är en av de 800 städer runt om i världen där man hittar något av IWGs koncept. Här finns anläggningar i form av Regus vid Centralen, i Hyllie och vid Triangeln plus en Spaces-anläggning i kontorshuset Epic.

Ett kanonläge

– Etableringen i Epic är det enda Spaces i Malmö och hela Skåne, berättar Henrik Heinze, Area Sales Manager Sweden Malmö. Och det är verkligen ett kanonläge! 

Att som kund hos oss få möjlighet att nyttja alla våra kontor världen över är unikt och en stor konkurrensfaktor. 

Här öppnade Spaces i slutet av 2019, när Skanskas första kontorshus i Citadellsstaden stod klart. Omgiven av både butiker och matställen plus fantastiska förbindelser, bara 200 meter från Malmö centralstation, är det många företag som trivs på den här platsen vid vattnet. 

– Vi försöker hela tiden nosa upp kommunikationsnära lägen där folk rör sig och mår bra. Och Citadellsstaden och Epic stämmer verkligen in på många av våra kriterier. 

Olika lösningar att välja på

När man går med i Spaces får man allt som behövs för att arbeta ‒ allt på ett ställe, allt på samma faktura. I Epic, där Spaces förfogar över 3 000 kvm, går det att hyra allt från ett virtuellt kontor till eget privat kontor. Det egna kontorsrummet är nyckelfärdigt, med inbyggd flexibilitet och komplett service. 

– Precis allt ingår, konstaterar Henrik Heinze.

Vill man hellre ha tillgång till en coworkingplats är det ett coworkingmedlemskap man ska välja. Som medlem får man tillgång till IWGs hela nätverk och samtliga 3 600 anläggningar världen över. Välj hur just ditt abonnemang ska se ut; 5, 10 eller kanske ett obegränsat antal dagar per månad. 


Man kan också hyra sitt eget privata skrivbord i en delad arbetsyta där ett personligt skåp ingår. Man får också tillgång till 3 000 coworkingplatser världen över.

Ett virtuellt kontor betyder att man upprättar en så kallad närvaro för sitt företag och kan få tillgång till både kontor och coworkingplatser på begäran. Man får en företagsadress registrerad och får ta del av både posthantering, telefonservice och vidarekoppling av samtal.

Oavsett vilken nivå man tecknar avtal på kan man alltid boka till konferensrum vid behov, inklusive all support och alla tjänster som behövs. Välj mellan en rad olika rumsstorlekar och beställ också catering vid behov. 

Dessutom ingår den spektakulära utsikten över staden från sjätte våningens takterrass och i bottenvåningen ligger caféer, en restaurang och en rymlig gemensam yta – perfekt för brainstorming med likasinnade företagare. 

Brett och flexibelt

IWGs breda erbjudande världen över är verkligen en styrka, menar Henrik Heinze. 

– Att som kund hos oss få möjlighet att nyttja alla våra kontor världen över är unikt och en stor konkurrensfaktor. Vårt erbjudande är som lego, vi kan bygga lösningarna helt utefter vad kunderna önskar och prislappen är konkurrenskraftig. Vår genomsnittliga kund har ofta ett 12-månaderskontrakt, det är fortfarande vanligast, men vi skriver även korta avtal på en månad.

Även flexibiliteten är en konkurrensfaktor.

– Vår förmåga till snabba omställningar när nya behov uppstår är absolut en annan styrka. Det ska gå enkelt och snabbt att skala upp eller ned, till och med att byta stad. Här i Malmö kan vi exempelvis enkelt rycka loss ett kontrakt och låta det fortsätta i Köpenhamn om ett företag skulle behöva det.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.