Flytta in direkt

19 februari 2019

Aspelin Ramm erbjuder nu omgående inflyttning i Assa Abloys tomställda hus i Torslanda. I perfekt läge, intill Torslandavägen, finns det stora möjligheter för både större och mindre aktörer att hyra ytor på kortare avtal. Här finns även chans för verksamheter att hyra sitt eget hus.

Aspelin Ramm förvärvade i höstas en tomträtt om 38 000 kvm alldeles intill Torslandavägen, plus en befintlig byggnad anpassad för logistik eller tillverkning. Säljare var Assa Abloy Entrance Systems som förra året flyttade sin tillverkning av garageportar utomlands. Aspelin Ramm äger sedan tidigare även grannfastigheten vilket innebär att den sammanlagda utvecklingsbara ytan i samband med köpet är hela 56 000 kvm. Som första steg satsar man på att hyra ut den befintliga byggnaden om 14 000 kvm, i väntan på framtida planer för området. 


Vi har konstaterat att det finns möjligheter att dela upp ytorna ner mot 1 500-2 000 kvm.


Stort intresse

Uthyrningsarbetet startade innan årsskiftet och intresset för ytorna är stort, berättar Kristian Höglind, marknads- och försäljningschef. 

– Givetvis är möjligheten till omedelbar inflyttning en stor bidragande orsak. Men även den naturliga kopplingen till Volvo och att man kan hyra till både en bra peng och på kortare avtal.

Dessutom är takhöjden bra och portarna är många. Här finns till och med en travers, beskriver Kristian Höglind vidare. Så byggnaden håller absolut bra kvalitet.


mindre ytor tillgängliga

Även spannet av verksamheter hos intressenterna är stort. 

– Några exempel på olika inriktningar är padeltennis, motorer och livsmedel.  

Just nu för man långtgående diskussioner med en större aktör som är intresserad av 8 000-9 000 kvm. Men Aspelin Ramm kan även erbjuda mindre ytor. Man har nyligen gjort en ny analys över hur byggnaden skulle kunna delas upp. 

– Vi har konstaterat att det finns möjligheter att dela upp ytorna ner mot 1 500-2 000 kvm. Huset är väldigt flexibelt. Till fastigheten hör dessutom fyra separata byggnader som kan hysa mindre verksamheter som vill ha ett eget hus. Vi har dessutom planer på att skapa fler infarter till området.  

Framtida planer

Parallellt med uthyrningsarbetet pågår just nu även diskussioner med Stadsbyggnadskontoret om deras planer för området och tankarna på blandstad. Torslanda torg och stråket ner till Torslandakrysset ska stärkas och just nu pågår ett programarbete med målet att skapa en mer blandad och levande stadsdel. Aspelin Ramms område kan få en fortsatt inriktning på industri, menar Stadsbyggnadskontoret, men det är också rimligt att tro att det kan bli mycket bostäder här. Diskussionerna kommer att fortsätta framöver.

– Det blir spännande att se vart det landar, konstaterar Kristian Höglind. Vi kommer att kunna anpassa våra planer efter beslutet som kommer. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.