Fler möjligheter i logistikpark

20 oktober 2020

JV-bolaget Sörreds Logistikpark, som drivs gemensamt av Platzer och Bockasjö, förvärvar ytterligare en fastighet i Torslanda. Markarealen uppgår till cirka 58 000 kvm och här finns en möjlig byggrätt om cirka 25 000 kvm BTA. Sörreds Logistikpark ligger mitt i ett kluster för industriell produktion och global handel och här planeras skräddarsydda logistikbyggnader och industrianläggningar.

Platzer.jpg
Bild: Platzer

I våras bildade Platzer ett Joint Venture-bolag (JV) tillsammans med Bockasjö, där parterna äger 50 % vardera. JV-bolaget, med namnet Sörreds Logistikpark Holding AB, förvärvade inledningsvis fastigheten Sörred 8:12 från Platzer. På fastigheten finns en byggrätt på minst 110 000 kvm BTA, som kommer att delas upp i ett flertal nya fastigheter och därefter bebyggas med industri- och logistikbyggnader.

Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med Bockasjö, kunna erbjuda marknaden moderna logistikytor i Sveriges bästa logistikläge.

Nu utökas samarbetet och JV-bolaget förvärvar även fastigheten Sörred 7:21 i Torslanda från Platzer. Markarealen uppgår till cirka 58 000 kvm och möjlig byggrätt uppgår till cirka 25 000 kvm BTA. Tillträde sker den 14 oktober 2020.

- Det känns fantastiskt att planerna börjar realiseras. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med Bockasjö, kunna erbjuda marknaden moderna logistikytor i Sveriges bästa logistikläge, säger Johan Franzén, affärsområdeschef industri/logistik, Platzer.

- Efterfrågan på logistikytor på Hisingen är stort och vi arbetar med flera affärer, därför är tillskottet av mer mark välkommet. Det är också en markering i hur väl samarbetet med Platzer fungerar när vi nu utökar markområdet, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö samt vd för JV-bolaget Sörreds Logistikpark.

Inom JV:t agerar Bockasjö affärsutvecklare och Platzer blir därefter 100 % ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna. Parterna planerar att bygga skräddarsydda logistikbyggnader och industrianläggningar. Sörreds Logistikpark ligger mitt i ett kluster för industriell produktion och global handel med Volvobolagen som draglok. Detaljplanen är klar.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.