FENIX reser sig i Hagastaden

20 maj 2021

Kontorshuset FENIX blir med sina 18 000 kvadratmeter en viktig pusselbit i den nya stadsdelen Hagastaden. Här hittar du moderna och flexibla kontor med stimulerande miljöer. ”FENIX är inte bara förberett för dagens krav, utan även för en föränderlig framtid”, säger Patrik Sundberg, projektuthyrare, Avanti Partners.

I Hagastaden, på gränsen mellan grönska och innerstad, reser sig FENIX. 

Den ursprungliga tunga konstruktionen med en tydlig karaktär bevaras medan byggnaden återuppstår som ett modernt kontorshus för en ny tid. 

– Den äldre industrikaraktären tas fram med generösa takhöjder och väl tilltagna fönster. Stenfasaden kontrasterar mot de tre nytillkomna våningarna i glas. Här ser man ut över staden och staden ser er, säger Patrik Sundberg, projektuthyrare på Avanti Partners. 

 Den äldre industrikaraktären tas fram med generösa takhöjder och väl tilltagna fönster.

FENIX erbjuder upp till 18 000 kvadratmeter anpassningsbara kontorslokaler, där varje våningsplan utgör drygt 2 450 kvadratmeter. Kontor finns från 550 kvadratmeter och uppåt, uthyrningsprocessen är i full gång och man räknar med att ta emot de första hyresgästerna under andra kvartalet 2022.

– Här finns allt man behöver – öppna ytor för spontana möten, konferenscenter, gym, cykelgarage, parkering med laddplatser, café, restaurang och takterrassens bar för möten och after work.

Goda kommunikationsmöjligheter

Hagastaden fogar samman Stockholm med Solna och kommer ha plats för 50 000 arbetsplatser och 6 000 bostäder. Med närheten till Vasastans restauranger och livsstil kommer FENIX attrahera företag både från Stockholms centrala delar, samt från flera av stadens redan etablerade kontorsområden utanför innerstaden, tror Patrik Sundberg. 

– Fullservicekonceptet förenklar vardagen för de anställda och verksamheten för företag, genom bland annat konferens i små och stora rum, restaurang, gym, cykelrum med dusch, reception med concierge-service, takbar med konferens, unik design och konst i ett hus med generösa ljusinsläpp. Som både är BREEAM- och WELL-klassificerat. 


När den nya tunnelbanestationen Haga-staden står klar tar det bara fem minuter från T-Centralen och tio minuter från Söder att ta sig till FENIX. Om man hellre åker bil går E4/E20 och Värtabanan direkt genom stadsdelen och i FENIX finns goda parkeringsmöjligheter vilket gör att det är enkelt att pendla hit från exempelvis Uppsala.

”Mer än bara en arbetsplats”

Många företag efterfrågar flexibla ytor, och att de kan anpassas efter de behov som en verksamhet kan ha, något som är möjligt i FENIX.

– FENIX är inte bara förberett för dagens krav, utan även för en föränderlig framtid. Med sin flexibla infrastruktur, enkla form och öppna ytor kan vi specialanpassa planlösningarna så att de passar alla behov och önskemål. FENIX är mer än bara en arbetsplats med bra service, vi vill att framtidens kontorshus även ska bidra med en miljö som är både stimulerande. Huset kommer att sticka ut och blir en omväxlande och viktig pusselbit i Hagastaden. För att släppa tanken fri är konst, ljus och ljud i de gemensamma ytorna en unik och viktig del av kontoren, avslutar Patrik Sundberg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.