Första avtalet för Hisingen logistikpark

8 januari 2018

Den 7 juni byggstartade Castellum sin första etapp på 27 000 kvm i Hisingen logistikpark i Göteborg. Första avtalet är nu skrivet. Bagaren och Kocken, en av Nordens ledande nätbutiker inom köksmaskiner och köksredskap, väljer att flytta sitt lager och huvudkontor till den nya logistikparken för att få bättre möjlighet till expansion. God efterfrågan gör att planeringen för en andra etapp redan är igång.

Castellum B&K.jpg
Hisingen logistikpark

Att förfrågningarna blivit mer konkreta är ett resultat av att det äntligen byggs mer, menar Stefan Vilhelmsson, uthyrare på Castellum i Göteborg. Därför vågade Castellum i somras starta första etappen av Hisingen logistikpark på spekulation. Som en av fem aktörer i den stora satsningen Port of Gothenburg Logistic Park ska man bygga sammanlagt två anläggningar om drygt 60 000 kvm. Och nyligen skrevs det första avtalet. Det är e-handelsbolaget Bagaren och Kocken som tecknat hyresavtal för en logistiklokal om ca 10 000 kvm. Inflyttning sker i samband med färdigställandet den 1 april 2018.

 – För att klara vår extrema tillväxt de kommande åren behöver vi en flexibel och skalbar lagerlösning. Detta samtidigt som vi vill ge vår personal moderna och fräscha kontorslokaler inom 30 min restid från Göteborgs centrum. Lokalen vi nu signerat med Castellum lever upp till alla dessa krav, säger Martin Blidberg, Logistikchef på Bagaren och Kocken.

– Vi är glada över att kunna erbjuda Bagaren och Kocken en flexibel lokallösning som passar deras expansiva verksamhet. Uthyrningen är ett bra exempel på att lagerbehoven ökat för e-handelsbolagen under senare år, säger Cecilia Fasth, avgående vd för Region Väst i Castellum.

Redan nu planerar Castellum för etapp två av logistikparken om ytterligare cirka 35 000 kvm, dessutom har bolaget möjlighet att bygga nytt i Sörred och snart även 6 600 kvm i Arendal. Totalt kan Castellum erbjuda drygt 70 000 kvm ny lageryta på en marknad med ett uppdämt behov. Allt för att möta marknadens efterfrågan. 


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.