Förenklat, förfinat och föränderligt

20 februari 2018

PS Arkitektur har skapat ett kontor till ALM Equity AB som är både förenklat, förfinat och föränderligt. Ett kontor med inbyggd, smart teknik som gör det enkelt att koppla upp sig var som helst. Designen är inspirerad av det enkla uttrycket i byggmaterial. Resultatet har blivit ett kontor som är lite rått men samtidigt fint i kanterna.

ALM Equity AB driver olika typer av projekt inom fastighetsbranschen. Deras nya kontor ligger på Regeringsgatan i Stockholm och omfattar ca 700 kvm. Ett 50-tal medarbetare har sina arbetsplatser här. Smart teknik är inbyggd i mötesrum, kök och projektbord - det är lätt att var som helst koppla upp sig vid en skärm för att gå igenom gemensamma projekt, eller att samordna musik och bildvisning i köket, som rymmer många med sin specialritade soffa.

Designen hämtar inspiration från det enkla uttrycket i byggmaterial. Glaspartierna har delvis bakbelyst sträckmetall istället för draperier som insynsskydd och mötesrummen har inga namn utan tydliga stora siffror, liknande numreringen på en last-container. Lite rått men fint i kanterna! 

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.