Förvärvar hotell i Helsingborg

15 augusti 2023

Ekman Hotels fortsätter sin tillväxtresa genom att förvärva The Vault Hotel i Helsingborg.

hotell.jpg
Bild: Ekman Hotels

- The Vault Hotel är en magisk anläggning som ytterligare förstärker vår närvaro i Skåne och främst Helsingborg. Otroligt fin och välskött hotellanläggning med underbar personal, och det är de som skapar magin till alla våra gäster, säger Patrik Ekman, VD Ekman Hotels.


The Vault Hotel består av 56 rum, restaurang VinPublik och den populära Autriumbaren, samt är en del av Worlds Hotels Crafted Collection. Hotellet nyinvigdes i November 2018. The Vault Hotel har efter omfattande renovering snabbt vuxit fram till regionens ledande lifestyle- och boutiquehotell, som befäste sin position i stormen av pandemin. Här tas vännerna med på en unik gästupplevelse med design och inredningskoncept mitt i centrala Helsingborg, från kontinental lyx till en svunnen tid i den anrika och historiska bankbyggnaden som anrättades vid tidigt 1900-tal.


-På fem år har vi gjort ett fantastisk förändringsarbete utifrån Room Republic modellen. Idag är Vault klart marknadsledande i Helsingborg både avseende gästomdömen och RevPar. Vi känner oss mycket trygga att lämna över till Ekman Hotels som på många sätt har samma synsätt på hur man ska driva ett framgångsrikt hotell säger Kjell Jakobsson, Room Republic.

Ekman Hotels är en hotellentreprenör som tar vara på det individuella och utvecklar det lokala på varje hotell och agerar utifrån anläggningens möjligheter. Varje anläggning har en unik historia och egna värden.


- The Vault får en stark och energisk ägare med stor vilja att ta hotellet och restaurangen till nya nivåer, det känns oerhört spännande och jag ser verkligen fram emot att få följa med på resan och höja The Vault till nya nivåer säger Annelie Riippa, Hotellchef.


Alexander Sehlstedt kommer fortsatt vara ansvarig för F&B.


- Vinpublik har gått fantastiskt bra och det är kul med en ny ägare som också ser möjligheter i F&B och vill utveckla Atriumbar till att åter bli en av den främsta mötesplatserna i Helsingborg säger Alexander Sehlstedt.


- Förvärvet av The Vault följer vår långsiktiga tillväxtresa och vi ser fram emot att välkomna The Vault till Familjen Ekman säger Patrik Ekman.


Tillträdet sker 1 September.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.