Första spadtag för Strato

2 december 2019

CA Fastigheter och Panorama uppför Strato på Södermalm. Här byggs både bostäder och stora ytor för kommersiell verksamhet.

Bilder: CA Fastigheter

Förra veckan togs det första spadtaget för Strato. Huset ska bli 19 våningar högt och totalt skapas cirka 3 500 kvm kommersiell yta och 130 bostäder. De kommersiella ytorna planeras att användas för bland annat en coworking-aktör och två restauranger. 

- I kvarteret skapar vi goda förutsättningar för att kunna kombinera boende, arbete och fritid. De boende kommer kunna samnyttja bekväma servicetjänster som leveranser, reception, kemtvätt samt funktioner som gym, mötesrum, kontorsarbetsplatser med mera med de som har sin arbetsplats i coworking-lokalerna. Tillsammans med kvarterets restauranger, garage etc. är vi övertygade att detta kommer bli ett riktigt attraktivt boende säger Andreas Arkling, vd och grundare Panorama, i ett pressmeddelande.

Johan Damne, vd på CA Fastigheter utvecklar: 

- Under rådande marknadsläge och utan att ha inlett någon som helst förförsäljning av lägenheter var det inte en självklarhet att starta projektet. Det visar på den beslutsamhet, genomförandekraft och finansiella styrka som CA Fastigheter besitter, säger han.Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.