Första avtalet i Oas

4 april 2023

Skanska Fastigheter Malmö har tecknat ett hyresavtal om ca 454 kvm i Oas med Fredersen Advokatbyrå. Fredersen erbjuder kvalificerad affärsjuridisk rådgivning och har verksamhet både i Malmö och i Stockholm. Fredersen kommer våren 2024 att flytta in på översta planet i Oas med en fantastisk utsikt över både Malmö stad och sundet.

Skanskas nya kontorsprojekt är beläget på Neptunigatan på Universitetsholmen. I Oas finns det gott om egna balkonger samt tillgång till en gemensam takterrass anpassad för utomhusarbete. På entréplan finns lokaler för publik verksamhet samt cykelhotell, duschar och omklädningsrum för att underlätta för hållbart resande.

I Oas kommer vi att kunna växa på det sätt vi planerat och läget nära centralen och Malmös nya nav är perfekt både för våra klienter och våra anställda.

- Vi är mycket glada över att få välkomna Fredersen som första hyresgäst i Oas. Fredersen kommer att få en unik kontorslokal på översta planet med fantastisk utsikt över kanalen och havet från deras egen stora takterrass, säger Jessica Andersson, Uthyrningssansvarig, Skanska Fastigheter Malmö.

Oas är utformat för att uppmuntra till en hälsosam och hållbar livsstil för både människor och företag. Byggnaden hälsocertifieras enligt den internationella standarden WELL och hållbarhetscertifieras enligt LEED Platinum.

- I Oas har vi hittat allt det vi sökt för vår verksamhet så som den utvecklat sig de senaste åren. Vi är inne en expansiv fas och i Oas kommer vi att kunna växa på det sätt vi planerat och läget nära centralen och Malmös nya nav är perfekt både för våra klienter och våra anställda.

- Hållbarhet är en viktig fråga för oss både när det gäller miljö och ”work-life balance”. Det känns därför extra bra att veta att Skanska lagt så stor vikt vid dessa faktorer vid byggnationen av våra nya lokaler. Ett stort plus är ju givetvis också vår terrass som vi hoppas kunna använda på många sätt, för jobb, klientevenemang och bara ren avkoppling säger Christina Rentschler, VD / Partner på Fredersen Advokatbyrå.

Med kontorsprojektet Oas fortsätter Skanska sitt arbete mot klimatneutralitet och projektet strävar efter ett avsevärt reducerat klimatavtryck och har som ambition att certifieras enligt NollCo2.

- Byggnader står för en stor del av våra utsläpp av växthusgaser, och när vi ska minska vår klimatpåverkan måste alla ta stora krafttag. Med Oas tar vi nästa steg i vårt klimatarbete. Vi kommer bland annat att använda oss av klimatförbättrad betong, återvinning och återbruk samt innovativa energilösningar för att minska byggnadens klimatavtryck säger Anders Fex, Projektledare, Skanska Fastigheter Malmö.

Oas är en del av Skanskas utveckling av Citadellsstaden på Universitetsholmen, alldeles intill kanalen och med Malmö Centralstation på gångavstånd. I området har Skanska tidigare utvecklat kontorsprojekten Aura och Aqua samt bostäder och en förskola.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.