Första avtalet i Hyllie Terrass

11 februari 2021

Våren 2023 välkomnar Skanska AAK till det klimatneutrala kontorshuset Hyllie Terrass. AAK, som är en global och ledande leverantör av växtbaserade oljor och fetter, flyttar in på våning 11 och 12 med egna gröna terrasser och en fantastisk utsikt över Öresund.

hyllie terrass_webben.jpg
Bild: Skanska

Med sin nyskapande arkitektur blir Hyllie Terrass ett av Sveriges mest hållbara kontorshus, byggt för att uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid, och är pre-certifierat enligt SGBCs NollC02. För att uppnå kraven för NollC02 krävs ett helhetstänkande där klimatavtrycket påverkar alla beslut och där alla inblandade aktörer samarbetar för att minimera byggnadens klimatavtryck från början till slut.

Utöver NollC02-certifieringen kommer Hyllie Terrass att hållbarhetscertifieras enligt LEED samt hälsocertifieras enligt WELL.

Hållbarhet genomsyrar allt, från stommen till de gröna terrasserna. Alltid med människans behov och hälsa i centrum.

- Hållbarhet och en strävan efter ständig förbättring är inte bara centrala delar av AAK:s verksamhetssyfte och strategiska inriktning utan även helt integrerade i vår dagliga verksamhet säger Johan Westman, bolagets koncernchef och VD. "Att vårt globala huvudkontor då ska inrymmas i ett av Sveriges mest hållbara kontorshus känns lika självklart som glädjande. Vi ser fram emot att bli en del av Hyllie Terrass.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.