Första avtalet i Aqua

27 oktober 2020

Skanska har tecknat ett hyresavtal med Axpo Sverige, en ledande oberoende aktör på den nordiska energimarknaden. Axpo Sverige flyttar in på den översta våningen i Aqua våren 2022.

aqua.jpg
Bild: Skanska Öresund

Kontorshuset Aqua ligger i Citadellsstaden på Universitetsholmen i Malmö, med ett fantastiskt läge alldeles intill kanalen och med Malmö C på bekvämt gångavstånd. Aqua är utformat för att uppmuntra till en hälsosam och hållbar livsstil och byggs enligt de internationella certifieringarna LEED och WELL. I Aqua får varje kontor sin egen terrass anpassad för utomhusarbete. Aqua erbjuder generösa fönsterpartier, en grön innergård med sköna sittplatser och i området byggs dessutom en kanalpromenad, utmärkt för walk-and-talks, lunchpromenader och träningspass i utegymmet. På entréplan finns lokaler för publik verksamhet samt cykelhotell, duschar och omklädningsrum.

Rörelse och miljöombyte stimulerar dessutom innovation och kreativitet. Det känns därför fantastiskt att vi nu uppför en byggnad där alla hyresgäster har tillgång till minst en egen terrass – en plats för utomhusarbete och återhämtning.

- Vi ser fram emot att flytta till fräscha Aqua i hjärtat av det nya Malmö som nu snabbt växer fram. Flytten möjliggör fortsatt expansion samt en modern och inspirerande arbetsmiljö till våra anställda. Vi ser mycket fram emot att välkomna både kunder och samarbetspartners till vår nya arbetsplats, säger Tomas Sjöberg, VD.

Aquas fasad ut mot Neptunigatan andas industriell elegans. Den öppna portalen mellan de två sammankopplade huskropparna leder in till innergården och ramar in utsikten mot Malmöhus slott. Entréerna på gatuplan är ljusa och inbjudande. Solsidan inåt gården får en varm och lugn känsla.

- Vi är mycket glada över att få välkomna Axpo Sverige som första hyresgäst i Aqua. Axpo Sverige kommer att få en unik kontorslokal på översta planet med fantastisk utsikt över kanalen och havet från den stora takterrassen, säger Sofia Ekerlund, Marknadsansvarig, Skanska Öresund.

I arbetet med att erbjuda hälsosamma kontorsfastigheter är Aqua byggt för att inspirera till mer utomhusvistelse.

- Forskning visar att naturen har en positiv inverkan på vår hälsa. Att vara utomhus gör oss gladare och mindre stressade. Rörelse och miljöombyte stimulerar dessutom innovation och kreativitet. Det känns därför fantastiskt att vi nu uppför en byggnad där alla hyresgäster har tillgång till minst en egen terrass – en plats för utomhusarbete och återhämtning, säger Sofia.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.