Först till Sörred Logistikpark

7 mars 2022

Platzer och Bockasjö välkomnar Volvo Cars som första hyresgästen i Sörred Logistikpark, Torslanda. Avtalet är på 10 år med grön bilaga och omfattar 22 900 kvm LOA nyutvecklad logistikbyggnad på fastigheten Sörred 7:21.

sörred.jpg
Bild: Platzer och Bockasjö

Platzer och Bockasjö har tecknat avtal med Volvo Cars om att hyra 22 900 kvm LOA nyutvecklad logistikbyggnad i Platzer och Bockasjös gemensamma JV-bolag Sörred Logistikpark. Hyresavtalet är på 10 år med grön bilaga. Logistikbyggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE Excellent och utrustas med bergvärme med värmeåtervinning samt en solcellsanläggning om 500 kW. Beräknat tillträde är den 1 mars 2023 med förtida tillträde av vissa lagerytor den 15 december 2022.

Med cirka 105 000 kvm kvar att utveckla i Sörred Logistikpark står vi redo att möta marknadens efterfrågan på moderna logistikytor nära såväl fordonsindustri som Göteborgs hamn.

- Nu har startskottet gått för Sörreds Logistikpark. Vi ser fram emot att bygga en av branschens mest hållbara logistikbyggnader för Volvo Cars räkning. Detta är den första affären som vi gör inom vårt gemensamma JV-bolag. Med cirka 105 000 kvm kvar att utveckla i Sörred Logistikpark står vi redo att möta marknadens efterfrågan på moderna logistikytor nära såväl fordonsindustri som Göteborgs hamn, säger Joakim Hedin, vd Bockasjö.


För Platzer innebär detta att bolaget gemensamt med Volvo Cars har beslutat att Volvo Cars etablerar sig på i Sörred Logistikpark i stället för på fastigheten Syrhåla 3:1.

- Vi är väldigt glada över att kunna välkomna vår första hyresgäst till Sörred Logistikpark. Genom detta upplägg har vi tillsammans med Bockasjö möjliggjort en långsiktig etablering för Volvo Cars i Sörred Logistikpark. Samtidigt tillgängliggör vi marken på Syrhåla 3:1 i direkt anslutning till Volvo Cars och Northvolts nya batterifabrik för kommande etableringar av Volvo Cars eller andra intressenter, säger P-G Persson, vd på Platzer.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.