Färgglatt mingel

14 oktober 2021

Både nya bekantskaper och familjära vänner knackar på dörren när höstens nyheter vill ses och umgås. Det blir ett lekfullt mingel där samhörigheten uttrycks i skandinaviska färger och i lekfulla, mjuka former. Innovation och tradition möter kreativitet i ett kretslopp som aldrig tar slut. Och mötet mellan hållbarhet, ergonomi och design bjuder in till såväl långsittning som mingel. Som det otvungna och inbjudande umgänget kräver.

skandiform.jpg
Bilder: Skandiform

Dito stol och karmstol by Stefan Borselius

Ingen kan missa när tvådelade Dito tar plats i rummet. I återvunnen plast och hampa bjuder den luftiga designen och naturliga känslan in till att enkelt ställas fram, staplas på höjd eller hängas över bordskanten.

I genomgående plast. Som halvklädd. Som helklädd, i kontrasterande färger. Med karm – eller utan. Dito rör sig med lätthet i alla miljöer, både högljudda samtal och möten i stillhet.


Tinnef nya bordsskivor by Charlotte von der Lancken

När frukosten är slut får yoghurtförpackningen nytt liv och blir till ett unikt och uppmärksamhetssökande bord. Vit bordsskiva, med inslag av silvrig folie. Stativ i klassisk ask eller ek. Eller såväl skiva som stativ i trä.

Är det skräp eller material? Nytt eller gammalt? Svaret är både och. Och tillsammans med färgglada kusiner från återvunna plastflaskor blir familjen Tinnef ett naturligt samtalsämne runt bordet.


Canard stol by Lars Hofsjö

Lekfulla Canard lever upp till sitt franska namn – likt en anka ser den ut att utmana balanssinnet. Men med sin eleganta metallram med sits i ljus ask är Canard både stabil och bekväm. Nätt, stapelbar och upphängningsbar finner den sin plats i alla miljöer. I olika färger eller samma – Canard är ett naturligt samtalsämne. När inte stolen håller låda i sin egen prakt.


Deep forest - två nya mönster by Nina Jobs

När sommarskogen nu får sällskap skapas helt nya trädkronor att vila blicken på. En glesare vinterskog? En lite tätare vårskog? Eller en blandad, precis som det brukar vara. I naturens harmoni dämpas röster och med skogens alla färger tillgängliga blir bakgrunden just som den ska vara – behaglig, utan att ta plats.


Lola stol by Margot Barolo

Lola är kompisen att lita på, och luta sig mot. Trubbigt vänlig till utseendet – och personligheten är både inkluderande och humoristisk. En karaktär, med sina fina detaljer, gedigna sömnad och omsorgsfulla veck. Men också bekväm och lättsam. Med olika tyger, färger och material kan Lola förvandlas till kameleonten i rummet – eller ta plats som blickfång.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.