Ett nytt huvudkontor

17 december 2020

Vasakronans nya huvudkontor i Stockholm är klart och Kanozi Inredning & Design är de ansvariga inredningsarkitekterna. Huvudkontoret ligger i det prisbelönta Sergelhuset på Malmskillnadsgatan i Stockholm och är ett unikt huvudkontor med direktanslutning till den Kanozi-ritade coworkingytan; Arena Sergel.

Vasakronan leder utvecklingen av framtidens kontor i Sverige, inte minst i Stockholm, och Kanozi Inredning & Design är en återkommande samarbetspartner i deras prestigeprojekt. I det hållbarhetsprisade Sergelhuset har Kanozi Inredning & Design ritat allt från coworkingarena till huvudkontor för Vasakronan i Stockholm. Sammanlagt sträcker sig projekten upp mot 6 000 kvm, varav Vasakronans huvudkontor står för 2 500 kvm.

– När vi skapade Vasakronans nya huvudkontor, lade vi fokus på att skapa en riktigt bra arbetsplats med stor variation för att kunna erbjuda det personliga valet och nå det välmående teamet, säger Hanna Bolin, ansvarig inredningsarkitekt på Kanozi Inredning & Design.

Vi har lagt stort fokus på smarta val, nya material återskapade av avfall i kombination med återanvändning av befintliga möbler.

Det nya huvudkontoret erbjuder utrymme för rörelse, sociala möten, spontanitet, fokus, reflektion och återhämtning. Det är den ultimata platsen där människan får lov att vara i fokus och tekniken är i framkant.

– Projektet är ett lagarbete. Vi har haft ett tätt samarbete och en tät dialog mellan vår modiga beställare, hr, it, projektledning över en längre tid. Till det kommer duktiga projektörer, konsulter och entreprenörer som alla sett värdet av högt engagemang för att leverera en genomtänkt slutprodukt, berättar Hanna Bolin, ansvarig inredningsarkitekt för projektet i Stockholm.

Huvudkontoret har en unik förbindelse till coworkingytan Arena Sergel som nås via en iögonfallande och visuellt vacker trappa. Här öppnas det upp för synergier och flexibilitet när behov uppstår. Arena Sergel står till förfogande som en förlängning av det nya, moderna huvudkontoret med all tänkbar komfort.

Gestaltningen för Vasakronans huvudkontor grundar sig i långa siktlinjer genom lokalen med uppbrutna rumsligheter. Stängda rum i kärnan som bryts av med passager som förbinder de båda sidornas öppna zoner.

– Vi valde en varm och dämpad färgsättning med taktila ytor i oväntade kontraster. Rummen är detaljrika och berikade med mycket grönska, en plats att vilja vara på och stanna länge. Vi har lagt stort fokus på smarta val, nya material återskapade av avfall i kombination med återanvändning av befintliga möbler, berättar Hanna Bolin.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.