Ett golv med wow-faktor

22 oktober 2020

I en värld där konkurrensen om arbetskraften hårdnat och arbetsmiljön kan bli en utslagsgivare, behövde Avinode Group ett kontor med en stark identitet och en stark attraktionskraft. Företaget drivs av sin nyfikenhet och ligger i framkant med ny teknik och ville att detta skulle vara synligt i de nya lokalerna. De upplevde en svårighet med att växa som företag i sina gamla lokaler och att dessa med sin utformning och stämning inte motsvarade Avinode Groups önskemål.

avinode.jpg
Bilder: Forbo

Med fokus på lösningar och erbjudanden som främjar ett sunt liv och en bra balans mellan arbete och privatliv kan vi få både lekfulla och vilsamma inslag i arbetsmiljön.

Nu får man wow-känsla efter wow-känsla ju mer man upptäcker kontorets alla miljöer.

- Vi Noders är i ständig rörelse och hittar inspiration på många olika sätt. Vi ville ha ett kontor som lever upp till det och samtidigt servar för alla behov man har i sin arbetsdag. Vi tycker också det är viktigt med hållbarhet och därför var återbruk och väldigt medvetna val en prioritet. Nu får man wow-känsla efter wow-känsla ju mer man upptäcker kontorets alla miljöer, säger Alexandra MacRae, Avinode Group.

Whites uppdrag innefattade att utvärdera och granska förutsättningar för en ny lokal, ta fram ett övergripande koncept och designförslag, genomföra projektering och ge löpande assistans under ombyggnad, inflyttning och iordningställande av de nya lokalerna. Whites team såg det som en stor och rolig utmaning att skapa ett nytt koncept anpassat till både befintligt möblemang och till den föreslagna lokalen. Ur det befintliga möblemanget återbrukades nästan 90 %.

Oändliga designmöjligheter

Valet av golv till projektet föll på Forbos linoleumgolv ”Marmoleum”. Ett enkelt val där Marmoleum uppfyllde alla av Whites krav på ett golv. Golvet skulle vara hållbart, slitstarkt och skapa en wow-faktor. Projektet hade ett starkt hållbarhetsfokus där viktiga aspekter i valet av Marmoleum var att materialet inte bidrar till ökade klimatförändringar samt att den stora mängd av kulörer och mönster gav oändliga designmöjligheter.

Eftersom golvet är gjort av naturliga råvaror så bidrar det även till att ge en god atmosfär i lokalen. Att Marmoleum dessutom är svanenmärkt är ytterligare en anledning till att golvet valdes.

De nya lokalerna sträcker sig över cirka 940 kvm på de tre översta våningsplanen i den nya skrapan på Gamlestadstorget i Göteborg, med inflyttning 2020. Avinode Groups är nu nominerade i tävlingen Sveriges snyggaste kontor. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.