Ett fyrtorn som lockar

4 januari 2022

Teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren Syd planerar att flytta in i nya lokaler på ett helt våningsplan med vinterträdgård i kontorsfastigheten Fyrtornet i Embassy of Sharing under kvartal fyra 2023.

fyrtornet.jpg
Fyrtornet i Hyllie. Bild: Midroc

Nu närmar det sig allt mer byggstart på det tomma området mellan det välbesökta köpcentret Emporia och tågstationen i Hyllie. På det 55 000 kvm stora området utvecklar Midroc, som i januari byter namn till Granitor, stadsutvecklingsprojektet, Embassy of Sharing, med alltifrån kontor, hem, restauranger, start ups till service. Fyrtornet som kommer att ligga närmast torget är den fastighet som byggs först och är en av sju fastigheter. Varje fastighet i Embassy of Sharing ska uppfylla ett eller flera hållbarhetsmål. Fyrtornets är att vara en mötesplats för medborgardialog, demokratiutveckling, livslångt lärande och Agenda 2030. Fyrtornet blir Malmös första, och Sveriges högsta, kontorshus i trä.

Fyrtornet bidrar med funktioner och lokaler som idag inte finns i Hyllie. 

– Tillsammans med Midroc har vi utvecklat fastigheten genom att tillvarata naturens energiresurser och åstadkomma en extremt hållbar byggnad, vilket helt är i linje med hur vi som bolag vill fortsätta ligga i framkant gällande hållbarhet. Vi ser mycket fram emot att flytta in och även fortsatt vara en del av detta spännande och nytänkande stadsutvecklingsprojekt, säger Magnus Åberg, vd på Bengt Dahlgren Syd.

– Med stadsdelsutvecklingsprojektet Embassy of Sharing gör vi Hyllie grönare, mer levande och pulserande. Innovation, hållbarhet och delningsekonomi har varit vårt kompass ända sen start. Fyrtornet bidrar med funktioner och lokaler som idag inte finns i Hyllie. Vi känner en enorm stolthet att Bengt Dahlgren väljer vår unika fastighet Fyrtornet och ser fram emot att välkomna dem, säger Maria Ekström, affärschef Midroc Properties.


Midroc har tidigare även utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteren Saga och Hyllie Corner samt ett parkeringshus i Hyllie. Midroc har även utvecklat och förvaltar kontorsfastigheten The Edge som är på 10 våningar om totalt 7.600 kvm.

Embassy of Sharing är samlingsnamnet på 7 fastigheter som byggs rakt över gatan från Hyllie station, och omfattar allt från smarta bostäder och flexibla kontor till värdeskapande mötesplatser för medvetna företag och människor. Varje fastighet har ett eget arkitektoniskt uttryck och hålls både tekniskt och innehållsmässigt samman av höga hållbarhetsambitioner, delningsekonomiska principer och cirkulär ekonomi samt ett engagemang i och nytänkande kring mångfald, inkludering och social innovation. www.embassyofsharing.se

Fakta om Fyrtornet

Adress: Hyllie Boulevard

Antal våningsplan: 11 samt takterrass med Öresundsutsikt och källare med sportdepå

Fastighetsyta: 5 400 kvm

Kommunikationer: mitt emot Hyllie tågstation, stadsbussar, regionbussar, E6/E20, cykelvägar

Typ av lokaler: Kontor, gemensamma konferensrum, café, servicebutiker, publika ytor

Arkitekt: Wingårdhs

Inflyttning: Preliminärt kvartal tre 2023

Läs mer här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.