En unik coworkingetablering

13 maj 2020

Linköpings hittills största coworkingsite öppnar i början av augusti. Bakom står fastighetsägaren Mannersons Fastigheter och coworkingaktören DoSpace. Tillsammans.

Mannersons Fastigheter är i full fart med att renovera den centralt belägna lokalen i fastigheten Alfabetet på Industrigatan 5 och fylla den med olika verksamheter. Nu står även samarbetet med Linköpingsgrundade coworkingaktören DoSpace klart. 1 435 kvadratmeter coworking öppnar den 3 augusti i båda aktörernas regi.

Samarbetsavtal

Vanligtvis tecknas ett traditionellt hyresavtal mellan coworkingaktör och fastighetsägare som löper över en längre period. Detta däremot är en ny form, där istället ett samarbetsavtal har skrivits. ClaesBengtsson, styrelseordförande DoSpace, berättar att grunden i avtalet utgår ifrån konstaterandet och frågeställningarna: Vi vill samarbeta – vad är målen och hur når vi dit? Coworkingspacet Alfa x DoSpace är Linköpings hittills största och har fokus på flexibla kontorslösningar för små och stora företag i rörelse och tillväxt. Det är en social arena och ett naturligt nätverk där man som medlem blir del av något större. I anslutning till coworkinglokalerna kommer det finnas konferensanläggningar och gym, allt för att möta behov från både de större och mindre företag som redan börjat teckna avtal.

Tillsammans är vi starka

Båda parter brinner för att skapa en verksamhet full av liv och affärsmöjligheter i Linköping och ser styrkorna i att göra detta tillsammans.

– Vi vill skapa en mötesplats i fastigheten Alfabetet, vår satsning Alfa x DoSpace kommer att bli hjärtat i fastigheten som i övrigt håller på att fyllas av större lokalhyresgäster som alla har en vinning av de delningsfunktioner en cowork kan erbjuda. Vi tycker det känns fantastiskt roligt att få utveckla ett nytt typ av koncept tillsammans med DoSpace där två drivna, duktiga aktörer slås ihop för att skapa något alldeles speciellt. Vi har sett förändringar på lokalmarknaden, ett behov av flexibla lösningar på kontor – samarbetet med DoSpace är vårt svar på detta, säger Emelie Mannerson, projektledare Mannersons.

– Vi älskar att ständigt utveckla fastighetsbranschens kontorserbjudande. Alfa x DoSpace är ett mycket spännande samarbete som ger oss möjlighet att tillsammans med fastighetsägaren innovera ett helt nytt sätt driva coworkingkonceptet, samtidigt som vi kan bredda vårt erbjudande till våra medlemmar i Linköping, fortsätter Niclas Söör, vd DoSpace.

– Mannersons känns som en modig och trygg samarbetspart. Tillsammans har vi kunnat skapa någonting ännu bättre för våra medlemmar än vad vi hittills har kunnat erbjuda. Vi ser ett mycket starkt intresse för vår produkt och en framtid i att växa ännu mer genom samarbeten likt detta.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.