En trygg, professionell och pålitlig hyresvärd

7 december 2017

Svenska Hus äger ett 30-tal kommersiella fastigheter i Göteborg och har just nu bland annat lokaler lediga i två fina fastigheter på Ringön. 2 500 kvm på Ringögatan 33 och 8 500 kvm på Importgatan 37. Vi har pratat med Niklas Simonsson, Uthyrare Svenska Hus.

importgatan.jpg
Importgatan 37

I vilka områden äger ni lokaler?

– Vi äger ett 30-tal kommersiella fastigheter i Göteborg. De är belägna i Centrum och strax utanför stadskärnan såsom i Majorna, Almedal, Gamlestan, Ringön. Vi har dessutom hus i Frölunda, Högsbo, Partille och Hisings Backa.

Kan du berätta om några specifika objekt som är lediga just nu eller några projekt som är på gång?

– Då vill jag lyfta fram två fastigheter som vi inte ägt så länge. Den ena ligger på bästa adressen på Ringön ovanför Tingstadstunneln, Ringögatan 33. Här kan vi erbjuda cirka 2 500 kvm lager/produktion ihop med kontor som vi gärna utvecklar tillsammans med något spännande företag. Den andra fastigheten har adressen Importgatan 37 och har tidigare tillhört Swedish Match och är en välskött och fin fastighet på drygt 8 500 kvm innehållande högkvalitativa ytor för lager/produktion i anslutning till ett mycket trevligt kontor. Det finns också stora utvändiga ytor. Läget är lättillgängligt och har direkt närhet till service.

Niklas Simonsson, Uthyrare Svenska Hus

Vad är viktigt för hyresgästen att vara extra uppmärksam på när det är dags att skriva hyreskontrakt?

– Jag har svårt att lyfta fram något speciellt då samtliga bitar i avtalet är viktiga därför är mitt tips att ställa många frågor om något är oklart och inte signera ett avtal innan eventuella frågetecken är uträtade. Ta hjälp om det behövs. Det är också här det ställs krav på oss som fastighetsägare att kunna vara tydliga och att inge ett förtroende.

Vad ska man som hyresgäst tänka på i valet av hyresvärd?

– Lokal förankring tycker jag är viktigt. Då är den personliga servicen och kunskapen nära. Välj gärna en hyresvärd som har fler fastigheter då möjligheten till flexibilitet under hyrestiden är större då vi lever i en föränderlig värld.

Vilka är de vanligaste missförstånden som kan uppstå mellan fastighetsägare och hyresgäst?

– Vid hyresgästanpassningar av lokalen kan det uppstå missförstånd innan inflyttning. Det är viktigt att hyresgästen verkligen är tydlig med sina behov och att hyresvärden tydliggör detta i både hyresoffert och senare i avtalet. Sker det förändringar i efterhand blir dessa eventuella avvikelser tydliga.

På vilket sätt arbetar ni tillsammans med era hyresgäster när det gäller miljöfrågor?

– Miljöengagemang är något vi arbetar med dagligen i vår verksamhet. Vi jobbar ständigt med att minska vår energiförbrukning, exempelvis genom att optimera uppvärmning och kylanläggningar i våra fastigheter. Vi köper grön el och erbjuder även våra hyresgäster detta. Vi är noggranna när vi handlar upp tjänster och gör detta av miljöcertifierade leverantörer. En annan liten detalj är att vi bygger in dusch i våra lokaler som kan främja cyklande till jobbet.

Vad är det viktigaste för er i relationen med en hyresgäst?

– Att vara en trygg, professionell och pålitlig hyresvärd. Vi jobbar tätt tillsammans och är lösningsorienterade.

Vilka tips kan ni ge till lokalsökande företag?

– Var ute i god tid och gör hemläxan ordentligt gällande er behovsspecifikation. Lämna inget åt slumpen och förutsätt inte att hyresvärden skall förstå det ni inte säger eller skriver. Kort och gott var tydliga. Tänk på hur verksamheten kan utvecklas över tiden. Vad ställer det för krav på lokalen och avtalet? Är ni osäkra och frågan stannar upp så ta hjälp för att komma vidare. Se till att ni uppnår det som var upprinnelsen till att lokalfrågan aktualiserades så att ni blir riktigt nöjda med flytten.    

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.