En självklar coworkingaktör

10 november 2021

I somras öppnade Genetor Coworking upp en våning på Helsingborg C, ytterligare 900 kvm blir klara i januari. Deras första anläggning ligger endast ett stenkast därifrån, i Elverkets gamla, karaktärsfulla hus, och är i skrivande stund i stort sett fullt. På Malmö C har man smygöppnat anläggning nummer tre och under 2023 kommer man även finnas i Lund och på Hyllie. ”Vi springer fort”, menar Marie Willstrand, säljare och affärsutvecklare.

Marie Willstrand konstaterar ett ökat intresse för Genetor Coworking och deras erbjudande efter sommaren.

– Jag upplever en stor skillnad! Det är absolut ett högre söktryck efter sommaren och fler är nyfikna på coworking i stort och på vårt koncept. Det är tydligt att kontorsfrågan har hamnat högt på dagordningen och att många inser att de behöver tänka om kring kontoret och företagets behov. Många behöver sätta sig ner och diskutera hur de ska arbeta, hur de anställda egentligen vill arbeta, vad man som arbetsgivare kan ställa för krav och hur man ska kunna locka till sig ny arbetskraft.

”Vi håller en hög nivå”

Coworking är ett koncept som absolut ligger i tiden och många aktörer gör det bra, menar Marie Willstrand.

– Visst är konkurrensen stor men vi på Genetor gör vår grej och vi tycker att vi gör det väldigt bra. Vi håller en hög nivå, både vad gäller servicenivån och våra lokaler. Oss hittar man på stationsnära lägen eller i spektakulära fastigheter.

Det är absolut ett högre söktryck efter sommaren och fler är nyfikna på coworking i stort och på vårt koncept. 

Som företag attraheras man främst av flexibiliteten, konstaterar Marie Willstrand.

– Här är det kortare avtal som gäller vilket betyder att man enkelt kan skala upp eller ner sin verksamhet. Servicenivån är hög och man behöver inte själv lägga pengar på att anställa en office manager. Våra lokaler håller hög klass och är väldigt snygga och representativa plus att vi erbjuder extra mervärden i form av frukost, bubbel på fredagar, after work och fina nätverksmöjligheter. Allt finns på plats, efter att avtalet är påskrivet är det bara att sätta igång och jobba.

Även större bolag

Genetor startade sin verksamhet 2019 och har alltså nästan bara haft öppet i pandemitider. Men den första anläggningen på Sundstorget 2 i Helsingborg är nu nästan fullbelagd, lagom till att första våningen på Helsingborg C öppnas.

– 1 200 kvm står klara och redan nu är många av ytorna signade på de resterande 900 kvm som öppnar 1 januari. En skillnad är att det nu faktiskt är flera större bolag som vänder sig till oss. De största rummen går fortast åt i våra nya anläggningar, det känns roligt!

Förutom Elverket och Helsingborg C har Genetor även smygöppnat på Malmö C.

– Här återstår lite jobb innan allt är helt klart men redan nu sitter här en hel del företag.

Etablerar sig i Lund

Och redan i slutet av nästa år är det dags att öppna i Lund.

– I slutet av 2022 flyttar vi in i Raffinaderiet som är ett av Wihlborgs spännande projekt, cirka 300 meter från Lund C. Här kommer vi på drygt 850 kvm kunna erbjuda både kontorsrum, coworkingytor, samtalsrum, mötes- och konferensmöjligheter. Allt i ett 100 år gammalt hus som ska renoveras. Detta kommer verkligen att passa oss!

Hyllie näst på tur

Nästa etablering blir i Hyllie.

– Vi är väldigt glada över att även ha signat i Peabs kontorshus The Corner i Hyllie. Detta är både ett fantastiskt läge, ett stenkast från Hyllie Station, och ett fantastiskt hus som vi flyttar in i under mars 2023. Den här etableringen blir ett jättebra skyltfönster för vår verksamhet. Utbudet i Hyllie är stort och här har många huvudkontor valt att etablera sig med tanke på enkelheten att ta sig till Kastrup.

Och det lär bli fler nyöppningar framöver, lovar Marie Willstrand.

– Vi tittar hela tiden på nya lägen! Genetor har en tydlig ambition om att växa till en självklar coworkingaktör, i första hand på den skånska marknaden.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.