En del av stadsutvecklingen

16 juni 2021

Paulssons Fastigheter verkar idag främst i Öresundsregionen och har som vision att vara en del av stadsutvecklingen. ”Vårt mål är att bygga vår verksamhet på långsiktigt ägande och idag är det andra generationen som driver Paulssons Fastigheter”, säger Emelie Gabrielsson, uthyrare kommersiella lokaler.

Under 2020 märkte Paulssons fastigheter av en minskad efterfrågan på lokaler i Öresundsregionen men sedan några månader tillbaka upplever de att företagen i regionen fått en ny kraft och man blickar framåt mot ljusare tider.

– Nu får vi mycket mer förfrågningar och fler företag söker sig till oss. Under 2020 upplevde jag ofta att det var jag som kontaktade företag som vi var intresserade av att ha i våra lokaler men nu är det lite tvärtom igen, menar Emelie Gabrielsson, uthyrare kommersiella lokaler.

Vi ska vårda, förvalta och utveckla det vi har.

I Lund har Paulssons Fastigheter bara ett fåtal lediga lokaler just nu, bland annat ett kontor på Klostergatan på 57 kvadratmeter, i ett perfekt läge mitt i stan och nära till centralstationen. I Landskrona finns något fler lokaler lediga, både kontor och butikslokaler i bottenplan. På Järnvägsgatan, i hjärtat av Landskrona, finns exempelvis en kontorslokal på 323 kvadratmeter och på gångstråket på Östergatan finns en ledig butiksyta på 220 kvadratmeter.

Nyanpassningar av lokaler

Som hyresgäst hos Paulssons Fastigheter är det möjligt att anpassa lokalerna efter de behov som finns, även om det ibland kan finnas vissa begränsningar.

– Flera av våra fastigheter är från sekelskiftet och det är inte alltid de är anpassade för exempelvis en restaurangverksamhet. Där kan det bli lite knivigt. Men annars gör vi ofta anpassningar, säger Emelie Gabrielsson.

Det senaste året har förändrat hyresgästernas syn på kontor, anpassningarna resulterar ofta i att man idag bygger färre stora mötesrum och istället satsar på så kallade telefonbås.

– Under en längre period har det varit väldigt populärt att sitta i öppna kontorslandskap, något jag upplever minskar nu. Istället vill man hellre ha ett eget kontor eller sitta i ett mindre mötesrum där man kan stänga dörren om sig. Jag tror att efterfrågan på enskilda rum kommer att öka, man har blivit mer medveten om sin omgivning det senaste året.

Nära hyresgästerna

Paulssons Fastigheter lägger stor kraft på att aktivt utveckla sitt fastighetsbestånd och satsar på att vara där de verkar för att kunna vara nära hyresgästerna.

– Vi har som vision att vara en del av stadsutvecklingen i de områden som vi kan bäst. Vi ska vårda, förvalta och utveckla det vi har, avslutar Emelie Gabrielsson.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.