Eget townhouse i Gårda

22 maj 2018

Är ni på jakt efter industriromantik i centrala delarna av staden? Då kan Platzers projekt källhuset vara högintressant. Ett år efter byggstart kan ni flytta in i ett eget townhouse med öppna kontorsytor om sammanlagt 1 650 kvm, plus en grön uteplats och två terrasser.

Bild: TMRW

I Källhuset är det framför allt den gedigna känslan som byggs in med hjälp av äkta material som tegel i kombination med rejäla järndetaljer. 

Huset blir lite privat men ändå öppet och modernt ljust med stora fönster med industrikänsla. Smarta detaljer som skapar förutsättningar för ett behagligt inomhusklimat. Genom en port kommer man till den gröna uteplatsen där man kan ha ett möte eller hämta inspiration vid behov. På de två översta våningsplanen har man tillgång till härliga terrasser 

i solläge. Exteriört eftersträvar Platzer robusta material som typ tegel, cortenstål vilket ligger i linje med arvet av Gårdas industriella historia. Interiört jobbar man med moderna material valda utifrån ett förvaltnings- och hållbarhetsperspektiv, gemensamma ytor återspeglas och kopplas till de exteriöra materialen.

hela huset

Detta nybyggda speciella hus passar perfekt för ett företag med 80–90 anställda om man vill ha hela huset för sig själv på totalt cirka 1 650 kvm. Men det kan också delas upp på de fem olika våningarna som vardera är på cirka 270–380 kvm. Kollaborativa mötesytor, konferensrum med olika funktioner – här finns stor möjlighet att påverka från start. På gatuplan finns potential till egen lounge eller en loungeyta för flera företag. Husets kontorsytor lämpar sig till företag som har krav på estetik och atmosfär. 

inflyttning om ett år

Källhuset ligger lättillgängligt med bil eller via lokaltrafiken och hit kommer man snabbt med cykel. 100 meter från närmsta hållplats eller bara att svänga av E6/E20 så är du framme. Här finns också gott om cykelparkeringar. Det mesta är förberett och den preliminär byggstarten blir enligt överenskommelse med framtida hyresgäster. Ett år efter byggstart kan företag flytta in i Platzers townhouse i Gårda.  

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.